duminică, 18 martie 2012

 Alertă "cod roşu" pentru calculatoarele cu Windows
Alertă
Calculatoarele cu sistemul de operare Windows au fost supuse astăzi unui atac informatic. Descoperirea a fost făcută, iniţial, pe site-urile chinezești și a avut drept ţintă calculatoarele cu Windows.
Potrivit PCworld, în urma atacului asupra sistemului de operare, experţii în securitate de la firma Sophos au avertizat că toate calculatoarele cu Windows trebuie sa fie în alertă "cod rosu".
Computerele afectate vor da "ecran albastru" și e posibil ca cei care au creat virusul să se folosească de ele pentru a răspandi un virus tip "vierme" care să se împrăștie rapid prin Internet, scrie yoda.ro.
Graham Cluley, senior tehnology consultant la Sophos, a atras atenţia că "hackerii au lucrat rapid" cu o vulnerabilitate a sistemului pe care Microsoft o descrie drept "critică". Aceasta a fost botezată MS12-020.
"Am văzut deja încercări de a exploata eroarea care există într-o parte a Windows-ului numită Remote Desktop Protocol", a continuat Graham Cluley.
"Utilizatorii de Windows trebuie să se considere în alerta Ťcod roșuť și să-și întărească sistemul de apărare descărcând pe calculatoarele lor cât mai repede posibil update-ul de securitate, înainte ca acest virus tip Ťviermeť să devină și mai periculos", a averizat specialistul.

Autor: adevarul.ro
Sursa: www.adevarul.ro  Sambata, 17 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu