vineri, 30 martie 2012

Cum să ne alegem un laptop. Cele mai utile ponturi

Cum să ne alegem un laptop. Cele mai utile ponturi
Cum să ne alegem un laptop. Cele mai utile ponturi
Alegerea unui laptop poate fi făcută urmând o grilă de criterii privind scopul pentru care îl achiziţionăm, cât de mult dorim să îl luăm cu noi în afara casei (portabilitate), autonomie, complexitatea operaţiunilor pe care le vom efectua, dacă îl achiziţionăm mai mult pentru jocuri sau pentru birou. Bineînţeles, bugetul este, de asemenea, un important criteriu de alegere, a declarat pentru RTV.NET, Gabriel Pereș, sales director Flanco .
Scopul pentru care alegem dispozitivul
Laptopurile devin principala alegere a celor mai mulţi utilizatori de tehnologie și soluţie pentru înlocuirea PC-ului. Așadar putem alege un laptop pentru vizionare de filme, navigare web, lucru cu documente tip Microsoft Office, jocuri sau programe cu un grad mare de specializare precum editare photo/ video.
Lucru cu documente tip Microsoft Office și navigare web
Pentru acest tip de întrebuinţare nu este nevoie de un laptop foarte performant. Un laptop cu memorie: DDR3, frecvenţa procesorului de 1300 MHz și capacitate memorie de 2 GB este foarte potrivit. Pentru acest gen de configuraţie, HP Compaq Presario este o variantă extrem de viabilă și la un preţ foarte bun.
Vizionare filme
Pentru vizionarea de filme trebuie să vă uitaţi neapărat la procesor, preferabil un Intel i3 care este foarte bun pentru pasionaţii de multimedia, rezoluţie Full HD ceea ce înseamnă 1.080 x 1.920 pixeli și porturi pentru conectarea la alte dispozitive precum televizor cu ecran foarte mare: cel mai uzual este HDMI-ul.
Recomandare: Laptop Dell Inspiron N7110 cu procesor Intel® CoreTM i3-2330M 2.20GHz, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 525M 1GB. Preţ 2.499 lei
Jocuri
Procesorul sau CPU-ul este una din componentele cele mai importante ale unui laptop de jocuri, iar pentru un laptop pe care se vor rula multe jocuri este nevoie de un procesor minim dual core. Memoria de 2-4 GB (cu posibilitate de upgrade până la 8 sau 16 GB RAM), un ecran de 17 inch și o baterie LI-ION ce ţine cel puţin 4-5 ore completează cerinţele must ale unui laptop de gaming.
Recomandare: Notebook Alienware M11x, Stealth Black cu procesor Intel® Core™i5-2537M 1.40GHz, 6GB, 750GB, nVidia GeForce GT 540M 1GB, Microsoft Windows 7 Home Premium. Preţ: 5.499 lei
Programe specializate  
Vorbim deja de performanţe ridicate precum procesor: Core i7, peste 4GB memorie RAM, hard-disk de peste 500GB și placă video dedicate de minimum 1 GB.
Pentru acest tip de utilizare laptopurile Apple MacBook Pro de 15 și 17 sunt foarte căutate, cu atât mai mult cu cât Final Cut (program special dedicate editării video) are licenţă numai pe Mac.
Portabilitate
Dacă suntem în căutarea unui laptop ușor de luat oriunde, fie că este vorba despre o întâlnire de afaceri sau la cursuri trebuie să ne îndreptăm atenţia către un netbook.
Puncte forte în alegerea unui netbook:
  • Display-ul are în general diagonala de 10.1 inch (dar există și portabile care au display cu o diagonal de până la 13.3 inch), tehnologie LCD și oferă o rezoluţie standard de 1024×600 pixeli
  • Din punct de vedere tehnic, dacă sunteţi în căutarea performanţei alegerea optimă sunt netbook-urile dotate cu procesor dual-core. Acestea asigură și redare video în format HD 
  • Un netbook care s-a gândit la toate trebuie să dispună de tehnologiile Wi-Fi și bluetooth, porturi USB 3.0 și, în funcţie de utilizare, și de cameră web
  • Autonomia este foarte importantă și bineînţeles că scade în funcţie de cât de mult consumă dotările tehnice. Un netbook bun poate ajunge și până la 7-8 ore de autonomie.

Sfat: Testează-l înainte! Dacă ai ales configuraţia dorită, alocă un minimum de timp și pentru a-l testa. Cât de bine te înţelegi cu designul său, ușurinţa cu care poţi utiliza trackpadul, imagine sunt aspecte importante care pot garanta confortul folosirii.
Recomandări:
Asus 1215B-BLK109W cu procesor AMD Dual Core C60, 2GB, 320GB, AMD Radeon HD 6290 – display 12’’ (preţ 1299 )
Acer AO722 cu procesor AMD Dual Core C60, 4GB, 500GB, la preţul de 1.399 (11.6’’)
Garanţie
Un aspect de care trebuie neapărat să ţineţi cont este garanţia și condiţiile în care se acordă. De obicei, laptopurile au garanţie de 24 până la 48 de luni, dar uneori pot avea garanţii diferite pentru diverse componente.
Flanco oferă clienţilor săi, opţional, Garanţia All Inclusive prin care se asigură repararea produsului în maximum 5 zile. Valoarea Garanţiei All Inclusive este stabilită în funcţie de perioada de valabilitate aleasă (2, 3 sau 4 ani) și valoarea produsului achiziţionat. Garanţia All Inclusive poate fi achiziţionată și retroactiv, pentru produsele care se încadrează în termenii condiţiilor regulamentului. Acest serviciu poate fi achiziţionat retroactiv, însă cu cel puţin 3 luni înainte de expirarea garanţiei standard a produsului.
Buget
Bugetul poate începe de pe la 1.000 lei și urca până foarte sus, așa că este mare nevoie să vă stabiliţi priorităţile.

Autor: Romania tv
Sursa: www.rtv.net  Joi, 29 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu