miercuri, 7 martie 2012

Cum te feresti de pericolele Internetului si cum iti protejezi calculatorul!

Cum te feresti de pericolele Internetului si cum iti protejezi calculatorul!

Facebook, Yahoo Messenger sau alte site-uri ori programe pe care le folosim zilnic, fie pentru distractie, fie pentru ca ne ajuta la indeplinirea sarcinilor de serviciu, pot sa ne aduca numai probleme. Te-ai gandit vreodata ca inainte de a naviga "prea departe de casa" trebuie sa ai calculatorul suficient de protejat? Stii toate pericolele si cum sa te aperi in fata lor?


 Cum te feresti de pericolele Internetului si cum iti protejezi calculatorul!
Sa-ti facem lista scurta ca sa stii ce ai de facut pentru a nu avea probleme cu PC-ul!
 
1. Instaleaza-ti un program firewall!
 
Ai mai multe posibilitati pentru un firewall de top si gratuitZoneAlarm sau Outpost Firewall Free sau Online Armor Free ori PC Tools Firewall Plus.  
 
2. Instaleaza-ti un program antivirus!
 
Ce cauti? Un program antivirus este cel care descopera virusii, viermii si troienii, adware, spyware, dar si alte tipuri de malware.
 
De obicei, programele antivirus au integrate si antispyware. Ai aici mai multe variante de programe antivirus si in plus si comentarii de la utilizatori!
 
Nu uita sa faci update la programele antivirus pe care le folosesti pentru ca asa fac si cei care creeaza virusuri: le imbunatesc! Verifica daca nu cumva calculatorul tau este deja virusat!
 
3. Nu uita sa updatezi si Windows-ul!
 
Daca nu ai update automat la Windows si o sa-ti dai seama foarte repede de asta, activeaza-l din Control Panel.
 
4. Grija mare la necunoscuti si cunoscuti deopotriva!
 
Nu deschide niciodata atasamentele din email-uri trimise de persoane necunoscute, poze trimise de persoane cunoscute, dar subit sau cu informatii si cerinte in engleza.
 
Cel mai bine este ca atunci cand primesti un astfel de e-mail cu atas sau file ori photo aditional sa vorbesti cu persoana in cauza si sa afli daca ea ti l-a trimis intr-adevar.
 
5. Ai grija unde iti lasi datele si ce dai jos de pe retele!
 
Poti sa ai supriza mare sa primesti informatii care par reale de la Ministerul de Finante sau banci sau chiar BNR si sa pui datele tale pe astfel de site-uri clonate. Sunt tot mai multe tentative de acest gen in ultima perioada. Ai grija mare! In acelasi timp, daca intri pe retele folosite la comun cu altii, poti sa iei troieni sau virusi foarte puternici. Ar trebui sa te asiguri ca tot ce dai jos este scanat inainte.
 
6. Programele de chat si radiourile online, periculoase!
 
Chat-urile de gen mIRC sunt iarasi foarte periculoase si poti sa-ti arzi calculatorul foarte usor. La fel este si in cazul radiourilor online.
 
Tu ce alte metode de a te proteja folosesti? Scrie-ne parerea ta in sectiunea Comentarii de mai jos! Care ti se pare cel mai mare pericol de pe Internet? De ce?
 
 
 
Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu