vineri, 2 martie 2012

Google vrea sa stie tot despre tine. Cum te ascunzi de Big Brother

 Google vrea sa stie tot despre tine. Cum te ascunzi de Big Brother
Google vrea sa stie tot despre tine. Cum te ascunzi de  Big Brother Pe 1 martie, a intrat in vigoare noua politica de confidentialitate a Google, care tinteste unificarea informatiilor despre utilizatori de pe toate platformele gigantului web.
Spre exemplu, informatiile colectate de pe contul de Youtube vor ajuta Google sa- serveasca anunturi relevante pe Gmail.
Mutarea Google nu a ramas necriticata de catre o parte din utilizatori si experti deopotriva, care vad in aceasta premisele unui scenariu orwellian.
Totusi, pentru cei care nu doresc sa "hraneasca" Big Brother cu informatii personale, exista cateva solutii, potrivit Time.
Dezactivarea log-in-ului automat
Daca intri foarte des pe unul din serviciile Google pe care ai cont, s-ar putea ca la un moment dat sa fi ales ca browserul sa memoreze parola, pentru a nu introduce contul si parola mereu.
Poti dezactiva aceasta optiune din pagina de preferinte a contului sau poti sa stergi fisierile cookie din browserul pe care il folosesti.
Alege sa nu primesti anunturi personalizate
In pagina de preferinte pentru anunturile primite, poti edita sau sterge domeniile de interes pe care Google le-a ales pentru tine.
Foloseste un instrument pentru anonimizare
Companii precum Anonymizer folosesc ofera diverse servicii care te ajuta sa-ti ascunzi informatiile personale, dirijandu-ti traficul prin diverse servere proxy.
Unele servicii sunt contra cost, dar exista si alterantive gratuite.
Navigare privata
Cele mai noi versiuni de browsere web au optiunea de navigare privata, prin care nu se inregistreaza activitatea online a utilizatorului.
In Chrome, aceasta optiune se numeste "incognito mode".
In acest fel, browserul nu va stoca informatii ce tin de istoricul navigarii, fisiere cookie, preferinte si log-in-uri.
Servicii non-Google
Desi Google este cel mai mare motor de cautare, nu este singurul. Ixquick, spre exemplu, se mandreste ca este cel mai sigur si discret motor de cautare.
Cat priveste mailul, exista multe alte alternative ale Gmail-ului.
Mai presus de toate, cel mai important este ca utilizatorii sa citeasca foarte bine politicile de confidentialitate ale Google. Textul complet poate fi gasit aici.

Autor: Finantistii
Sursa: www.finantistii.ro  Vineri, 2 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu