duminică, 25 martie 2012

Ingrediente simple folosite corect pot schimba total gustul mâncării! Câteva trucuri utile în bucătărie de la juraţii emisiunii MasterChef

 Ingrediente simple folosite corect pot schimba total gustul mâncării! Câteva trucuri utile în bucătărie de la juraţii emisiunii MasterChef
Ingrediente simple folosite corect pot schimba total gustul mâncării! Câteva trucuri utile în bucătărie de la juraţii emisiunii  MasterChef Super bucă­­tarii și juraţii mega-show-ului culinar "MasterChef", care a debutat săptămâna aceasta la Pro TV, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea, Flo­­rin Dumitrescu, au hotărât să ne împărtășească câteva dintre cele mai importante trucuri pe care le folosesc în bucătărie. Cei trei deţinători ai secretelor culinare speră ca aceste sfaturi să le fie utile atât aspiranţilor la titlul de "MasterChef", cât și tuturor celor pasionaţi de arta gătitului.
Florin Dumitrescu și farmecul discret al untului

? Dacă tot am ocazia, să vă dau un sfat: gătiţi cu unt. Folosiţi unt la orice, la călit legume, la prăjituri, la prăjit carne.
? Nimic nu se compară cu gustul unui preparat pe care îl pregătiţi cu unt.
? Încercaţi să gătiţi zilnic. Știu că e mai greu, însă mâncarea proaspătă are altă savoare, este mai bună. Până la urmă, nimănui nu-i place ciorba reîncălzită!
Cătălin Scărlătescu ne învaţă cum să preparăm carnea la cuptor și peștele
 
? Nu gătiţi carnea din cuptor la temperaturi foarte ridicate. O temperatură foarte mare nu face decât să o ardă.
? Încercaţi să nu mai puneţi lămâie pe un pește proaspăt gătit, pur și simplu îi ruinează gustul.
? Încercaţi, în schimb, să combinaţi peștele cu sosuri ușoare.
? Știu că e ciudat pentru gospodina de acasă, dar lămâia și mujdeiul de usturoi pur și simplu anulează gustul fabulous de fin al peștelui proaspăt.
? Puteţi pune în aluatul în care prăjiţi peștele puţină bere. Astfel, aluatul se va umfla, va fi mai pufos și mai delicios.
Sorin Bontea și secretele grătarului perfect
 
? Atunci când fac un grătar, nu sărez niciodată carnea înainte de a o pune pe jar. Sarea o "strânge" și absoarbe toată apa.
? Adaug sare de mare sau grunjoasă la final, când carnea e făcută.
? Dacă condimentaţi grătarul și cu piper, este important ca acesta să fie proaspăt măcinat.
Reţete pe gustul starurilor
Cei trei juraţi "MasterChef" au gătit pentru Madonna, Nicolas Cage, Francis Ford Coppola, Roger Moore, Tom Jones, Roger Federer și mulţi alţii. Iată cum cei trei super bucătari au cucerit papilele gustative ale vedetelor:

"Cea mai pretenţioasă a fost Madonna. Pentru ea am gătit carne de vită în stilul kosher. Cred că Roger Moore și Nicolas Cage nu au fost foarte pretenţioși, au ales din meniu ce au dorit ei, pentru Roger Moore găteam special după terminarea programului, atunci când venea el la restaurant. Iar lui Gordon Ramsey i-am pregătit un steak", a spus Sorin Bontea.
"Cel mai exigent client al meu a fost un consul italian. Se întâmpla prin '89, îmi amintesc că mergeam iarna în pădure, el venea călare, iar noi îi pregăteam acolo, la foc, mâncarea", a dezvăluit Cătălin, care a mai gătit, printre alţii, pentru 50 Cent, Usher și Shaggy", a mărturisit Cătălin Scărlătescu.
"Pe Nicolas Cage l-am cucerit cu melci și cu somon cu legume la aburi, iar pe Van Damme l-am dat gata cu o supă cremă de porumb. Sunt oameni modești și absolut normali, care apreciază o masă delicioasă și chiar îţi mulţumesc dacă experienţa culinară a fost memorabilă", și-a amintit Florin Dumitrescu.

Se caută un super bucătar
60 de feluri de condimente, plante aromatice și arome, peste 1.500 de ouă, 4 tone de legume proaspete, 70 de soiuri de fructe și legume de pe patru continente, carne de la 45 de specii de pești și vieţuitoare marine și nu mai puţin de 500 de cuţite de bucătărie și sisteme de curăţare și tăiere. Nu, nu este vorba de bucătaria unui mega-restaurant, ci de cel mai important show de televiziune din lume dedicat gătitului, "MasterChef", prezent acum și pe micile ecrane din România. Cel mai talentat bucătar care va câștiga concursul va pleca acasă nu numai cu titlul preţiosului șorţ de bucătar, dar și cu marele premiu de 50.000 de euro.

Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Duminica, 25 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu