sâmbătă, 17 martie 2012

Legume care nu trebuie puse niciodată la frigider. Află de ce

 Legume care nu trebuie puse niciodată la frigider. Află de ce
Legume care nu trebuie puse niciodată la frigider. Află de ce
Există anumite alimente care nu trebuie păstrate la frigider, întrucât li se modifică gustul, și nu în bine.
Cel mai simplu este să luaţi exemplul supermarketurilor: dacă magazinele nu păstrează anumite fructe și legume la frigider, nici noi nu ar trebui să facem asta.

Legumele care sunt cel mai frecvent puse la frigider, deși nu trebuie, sunt ceapa, cartofii și roșiile. Acestea sunt mult mai delicioase dacă sunt păstrate la temperatura camerei.

Cartofii

Frigiderele sunt mult prea reci pentru cartofi și acest lucru cauzează transformarea amidonului în zahăr. Ei devin, astfel, dulci când sunt gătiţi și nu într-un mod bun. Acest zahăr în plus înnegrește prematur cartofii când sunt pregătiţi, devenind un pic mai proști la gust. Companiile producătoare recomandă păstrarea cartofilor într-un loc răcoros și întunecat. Dacă sunt păstraţi astfel, pot rămâne proaspeţi pentru 1-3 săptămâni.

Roșiilea

Și roșiile au o reacţie proastă faţă de frig: se fac mult mai moi. Când punem roșiile la frigider, membranele din pereţii celulelor sunt vătămate, fapt ce duce la crearea unei texturi moi. Roșiile pot fi păstrate la temperatura camerei, departe de lumina soarelui.

Ceapa

Ceapa, precum roșiile, devine moale la frigider. În plus, aroma sa se va răspândi și pe alimentele de lângă ea. Cel mai bine este să păstrăm ceapa într-un loc uscat, până când o tăiem. După ce o tăiem, trebuie pusă la frigider, însă acoperită. Va rezista câteva zile.

Și mai important: niciodată să nu ţineţi ceapa și cartofii împreună. Ambele pot elibera gaze, care vor le vor strica mai repede.

Autor: Romania tv
Sursa: www.rtv.net  Marti, 13 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu