sâmbătă, 3 martie 2012

Mozilla atacă Google: A lansat aplicaţia care-ţi arată cine te spionează pe net

 Mozilla atacă Google: A lansat aplicaţia care-ţi arată cine te spionează pe net
Mozilla atacă Google: A lansat aplicaţia care-ţi arată cine te spionează pe net
Mozilla, producătorul browser-ului Firefox, a lansat o noua aplicatie care le permite utilizatorilor ce companii le spioneaza cautarile, scrie dailymail.co.uk.
Mișcarea celor de la Mozilla vine exact în săptămâna în care Google a început să aplice noua și controversata politică de confidenţialitate care este creată pentru a furniza mai multe date pentru mediul de afaceri, în ciuda îngrijorărilor că această practică ar putea fi ilegală în multe ţări.

Aplicaţia Collusion le permite utilizatorilor să "dea jos cortina" și să descopere cine îi urmărește "online".

Noua politică de confidenţialitate Google permite să "raţionalizeze date de pe telefoane Android, YouTube, Gmail și din istoricul navigarilor pe web pentru a direcţiona anunţuri.

Mozilla Firefox este al doilea cel mai popular browser din lume, ocupând o poziţie ameninţătoare pentru browser-ul Google, Chrome.

Aplicaţia "Collusion" este un produs oficial Mozilla și a fost prezentat la conferinţa Tehnologie, Divertisment și Design din această săptămână de către Mozilla CEO-ul Gary Kovacs.

Cum lucrează "Collusion"

Se creează o reţea, arătând utilizatorilor de internet exact la ce se uită firmele de publicitate și ce căuta. "Collusion este o aplicaţie experimentală a Firefox și vă permite să vedeţi toate părţile terţe care urmăresc mișcările de pe Web", au declarat reprezentanţii Mozilla. "Se va arăta, în timp real, modul în care datele creeaza un spider-web al interacţiunii între companii și pe alte trackere."

"Collusion va permite să tragem cortina și oferă utilizatorilor mai multe informaţii despre rolul tot mai mare al părţilor terţe", a spus Kovacs .

Autor: Romania tv
Sursa: www.rtv.net  Sambata, 3 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu