luni, 5 martie 2012

Pirateria online, la cote alarmante. Românii nu vor să plătească pentru conţinutul video

Pirateria online, la cote alarmante. Românii nu vor să plătească pentru conţinutul video
Pirateria online, la cote alarmante. Românii nu vor să plătească pentru conţinutul video
În România, pirateria se află încă la cote ridicate. Minim 90% dintre site-urile de filme și seriale de pe piaţa locală sunt pirat. Grav este și faptul că există numeroase confuzii la noi cu privire la ce înseamnă furtul de proprietate intelectuală, iar mulţi cred că este normal să încalce legea pentru că toţi cei din jurul lor fac la fel.
Potrivit lui Marius Ghenea, președinte al Fit Distribution, în România, pirateria este încă foarte ridicată, există numeroase confuzii la noi cu privire la ce înseamnă furtul de proprietate intelectuală. Mai exact, sunt mulţi oameni care consideră că este normal să încalce legea pentru că toţi cei din jurul lor fac la fel, această încălcare a legii devenind normală.
Cota de piaţă a portalurilor de continut video ilegal este greu de estimat, însa 90% este un procent minim, spune Maria Apostol, PR and Corporate Affairs Director al PRO TV S.A , compania ce deţine site-ul cu conţinut video Voyo.ro.
Grav este și faptul că statul român nu acord o așa mare importanţă pirateriei online.
"Orice conţinut pirat înseamnă un minus potenţial pentru bugetul de stat în aceeași măsură în care înseamnă și un minus în veniturile creatorilor și producătorilor de conţinut. Autorităţile  ar trebui să acorde la fel de multă atenţie pirateriei online cât acordă și celei pe suporturi fizice, DVD-uri sau CD-uri”, a declarat pentru RTV.NET, Maria Apostol, PR and Corporate Affairs Director al PRO TV S.A , compania ce deţine site-ul cu conţinut video Voyo.ro.
Nu există modele internaţionale de un succes răsunător în lupta împotriva pirateriei online. Cel mai important caz de până acum este închiderea Mega Upload.
"Cele câteva rezolvări ale unor situaţii de acest fel care au avut loc la nivel internaţional nu au valoare de fenomen. Ele s-au întâmplat în ţări în care autorităţile au înţeles gravitatea acestor fapte și unde există un cadru legislativ coerent. Aceste reușite pot fi studiate si, ulterior, aplicate în România doar parţial, adică atât cât există un cadru legislativ acoperitor pentru astfel de fapte", a mai spus Maria Apostol.

Autor: Romania tv
Sursa: www.rtv.net  Sambata, 3 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu