sâmbătă, 17 martie 2012

Șapte plante de interior care purifică aerul în mod natural

 Șapte plante de interior care purifică aerul în mod natural
Șapte plante de interior care purifică aerul în mod natural
Plantele la ghiveci sunt folosite pentru înfrumuseţarea casei de secole întregi, dar știaţi că ele sunt și filtre foarte puternice de purificare a aerului din jurul nostru?
Studiile au arătat că anumite specii de plante ne pot scăpa de până la 89% din compușii organici volatili, periculoși, precum formaldehidele și xylenul.

Așa că, în loc să cumpăraţi sisteme scumpe de filtrare a aerului, mai bine folosiţi plante. Dacă cineva din casa voastră are alergii, fumează sau doar vrea să respire un aer mai proaspăt, alegeţi plantele următoare:

1. Orhideele Dendrobium și Phaeleonopsis


Orhideele au o reputaţie proastă ca fiind greu de îngijit, însă acest lucru este complet neadevărat. Orhideelor le place, de fapt, să fie neglijate și cei mai mulţi oameni ajung să le ucidă cu prea multă îngrijire - prea multă apă și prea multă lumină. În afară de faptul că sunt ușor de îngrijit, orhideele absorb xylenul din aer, un poluant găsit în mulţi adezivi și în vopseluri, așa că sunt cadouri minunate pentru cineva care tocmai s-a mutat sau și-a renovat casa. În plus, faţă de multe alte planete, orhideele respiră și elimină oxigen pe timpul nopţii, fiind perfecte pentru dormitor.


2. Ferigile

Ferigile pot fi ţinute și în ghiveci și sunt perfecte pentru casă! El ne ajută să scăpăm de poluanţi atmosferici precum toulen și xylen, găsit în vopseluri, adezivi, dar și în oja pentru unghii.


3. Crinul păcii sau Spathiphyllum

O plantă tropicală, extrem de populară printre iubitorii de flori. Spathiphyllum adoră să stea la umbră sau în semiumbră și înlătură toxine precum acetona, amoniacul, benzenul, ethyl acetatul, formaldehidele,  metil alcoolul, trichloroethylenul and xylenul.


4. Philodendronul

Philodendronul este ușor de îngrijit, având nevoie de foarte puţină atenţie. Este o plantă frumoasă, care ne scapă de xylenul din aer.


5. Dracaena Massangeana

Plantă originară din Africa, are un aspect exotic, minunat pentru decorul locuinţei dar și pentru absorbţia formaldehidelor din aer.


6. Pothos

Este o plantă care provine din Thailanda și din insulele Oceanului Pacific, este căţărătoare, precum iedera, mereu verde și ușor de întreţinut. Ea poate supravieţui cu lumină puţină, la temperaturi scăzute și ne scapă de monoxidul de carbon și de formaldehide.


7. Floarea flamingo sau Anthurium

Este o floare superbă dar și foarte practică: absoarbe amoniacul, formaldehidele, toluenul și xylenului, așa că este ideală pentru birou, mai ales dacă staţi în apropierea copiatoarelor, imprimantelor sau adezivilor.


Autor: Romania tv
Sursa: www.rtv.net  Miercuri, 14 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu