vineri, 30 martie 2012

Softul care sparge PIN-ul oricărui telefon în doar câteva minute

Softul care sparge PIN-ul oricărui telefon în doar câteva minute

de Alina Matis Postat la: 29.03.2012 15:15 Ultima actualizare: 29.03.2012 15:20
O companie suedeză a creat un soft care poate sparge parola oricărui smartphone în doar câteva minute şi copia orice date de pe el, indiferent de sistemul de operare, informează Forbes.
XRY, cum se numeşte softul firmei Micro Systemation, este folosit de autorităţile din peste 60 de ţări. 98% din secţiile de poliţie din Marea Britanie, spre exemplu, folosesc XRY, iar FBI este, la rândul lui, un client fidel al suedezillor. De departe cel mai mare utilizator al softului Micro Systemation este armata SUA, potrivit directorului de marketing Mike Dickinson.
Practic, softul introduce foarte rapid toate combinatiile posibile de parole formate din patru cifre. O dată deblocat telefonul, XRY poate extrage orice fel de informaţii de pe el, de la coordonate GPS la SMS-uri şi e-mail-uri, explică Forbes.Cum vânzările de smartphone-uri au înregistrat  o creştere spectaculoasă în toată lumea, Dickinson spune că afacerile sunt cât se poate de prospere pentru Micro Systemation. "Mica noastră companie şi-a mărit profitul cu mai bine de 25% an de an. Am câştigat 18 milioane de dolari în 2010, de la 12 milioane câte am încasat în anul precedent, şi ne-am dublat numărul anagajaţilor din 2009", a explicat Dickinson, potrivit Forbes.
Bărbatul a declarat că telefoanele mobile sunt tot mai des dispozitivele în care anchetatorii caută dovezi incriminatoare. "După vreo 20 de ani, oamenii au înţeles că nu trebuie să facă nimic compromiţător pe calculatoarele personale, dar încă nu înţeleg că regula se aplică şi în cazul telefoanelor", a afirmat Mike Dickinson.
Reprezentantul companiei suedeze a postat pe YouTube un filmuleţ în care demonstrează cum funcţionează XRY, însă înregistrarea a dispărut în scurt timp de pe internet.
sursa ; gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu