miercuri, 7 martie 2012

VIDEO: Adio, intimitate! Un soft special poate "divulga" toate secretele tale!

VIDEO: Adio, intimitate! Un soft special poate "divulga" toate secretele tale!

Internetul este plin de astfel de produse care pot ajuta pe oricine sa afle cele mai intime detalii din viata unei persoane. Cu cateva clickuri si o suma de bani, doritorul devine posesorul unui program cu ajutorul caruia poate sa intercepteze convorbirile private ale oricui. Exista chiar si o gama de pachete!

Mihai Moldoveanu, specialist IT, spune ca varianta light iti permite doar sa citesti sms-uri, sa vezi lista de apeluri facute si primite si sa citesti emailurile! Mai departe, varianta pro permitea inclusiv ascultarea, inregistrarea de pe telefonul respectiv dintr- o incinta in momentul in care posesorul telefonului se afla intr-o incinta, iar varianta extended permitea si ascultarea in timp real a convorbirii plus localizarea pe GPS a telefonului respectiv!
 
Cu alte cuvinte: Adio, intimitate! Un necunoscut sau sotul, iubitul, vecinul, poate stii ce vorbiti la telefon, cu cine, unde va aflati in acele momente, dar poate auzi si discutiile din jur, cele pe care le purtati cu alte persoane cand aveti mobilul la dumneavoastra.
 
Totusi, ca sa faca toate aceste lucruri trebuie sa aiba acces la telefon. Specialistii spun ca aparatul trebuie conectat la Internet, pentru ca un program sa fie instalat pe el.
 
Insa, din acel moment, orice convorbire intre dumneavoastra si alta persoana poate fi interceptata. Discutia telefonica este ascultata si inregistrata in timp real cu ajutorul unui calculator pe care exista aplicatia respectiva.  
 
"Tu primesti un telefon, iar in momentul respectiv telefonul tau trimite un mesaj de atentionare catre serverul celui care te monitorizaeaza, iar el te poate suna pe telefonul tau si sa asculte in timp real conversatia ta. Desi telefonul nu suna, tu nu vezi nimic...", mai explica Mihai Moldoveanu.
 
Astfel de softuri au fost concepute de programatori pentru bani si reprezinta o afacere care are ca punct de plecare strainatatea. Produsul este vandut din Occident, loc in care autoritatile romane nu au competenta. Abia dupa ce ajunge in Romania, se-ntampla infractiunea.
 
Cum te protejezi ca sa nu devenii o victima a unor spioni amatori?
 
1. In primul rand, nu lasi telefonul din ochi sub nicio forma. 
 
2. Se poate instala, se poate scana telefonul cu un program antivirus sau exista firme specializate care se ocupa de verificari!
 
Serviciul Roman de informatii spune ca are in vedere si alte cazuri, ca cel facut public astazi.
Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro
Ti-a placut acest articol? Voteaza-l aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu