miercuri, 4 aprilie 2012

Cum descarci şi asculţi gratuit milioane de MP3-uri pe telefon

Cum descarci şi asculţi gratuit milioane de MP3-uri pe telefon

Cum descarci şi asculţi gratuit milioane de MP3-uri pe telefon

03 aprilie 2012 | 13:15 George Olteanu 
Dacă ai un smartphone Android cu memorie generoasă, pe care poţi stoca mii de MP3-uri, fără îndoială ai nevoie şi de un serviciu pe măsură, o aplicaţie prin care să descarci şi să asculţi orice piesă îţi vine în minte.
Cel mai la îndemână astfel de serviciu pare a fi Grooveshark, o aplicaţie pentru smartphone-uri cu Android OS care face streaming dintr-o bază de date cu milioane de MP3-uri. Pentru asta, trebuie să scoţi însă din buzunar aproximativ 9$ / lună sau 90$ / an. Un pic cam mult pentru România, nu?
Ei bine, iată soluţia ideală, fără costuri: TinyShark şi TinyShark Downloader, două aplicaţii de Android care "fentează" server-ele Grooveshark şi îţi livrează gratuit muzica din baza lor pe telefon, fie prin streaming (TinyShark), fie prin download direct pe cardul de memorie sau în memoria internă (TinyShark Downloader).
Cu TinyShark, poţi asculta aproape orice MP3 din anii '50 şi până la ultimele hit-uri. Ai la dispoziţie o căsuţă de căutare (Search) care scoate de la naftalină inclusiv rarităţi - totul e să ştii cum se numesc piesele sau formaţiile. În schimb, dacă eşti dornic de noutăţi şi nu ştii de unde să le iei, foloseşte cu încredere butonul "Popular Songs". Vei descoperi o listă ce pare interminabilă, cu hit-uri de la radio şi TV, dar şi piese noi ale unor artişti care nu au reuşit să ajungă încă în topuri.
Fiecare MP3 are ascociată o căsuţă de selecţie, iar selecţia multiplă este permisă. După ce ai ales piesele preferate, poţi începe să creezi playlist-uri.
Mergi apoi în tab-ul "Playlist" pentru a începe redarea prin streaming. O conexiune rapidă la Internet este de preferat.
Dacă întâmpini probleme cu redarea audio, mergi în meniul "Settings" şi debifează opţiunea "Use Flash Player". Personal, doar după această debifare am reuşit să folosesc player-ul TinyShark.
Chiar dacă nu se ridică la nivelul Winamp-ului, este de apreciat faptul că oferă opţiuni precum crearea playlist-urilor, poziţionarea unei melodii în coadă (Queue song), Shuffle şi Repeat. Şi mai presus de toate, foloseşte baza de MP3-uri a celor de la Grooveshark.
Descarcă TinyShark prin scanarea codului QR de mai jos
Ar fi fost minunat dacă acest TinyShark Downloader venea integrat în aplicaţia TinyShark descrisă mai sus. Dar chiar şi aşa, ca o aplicaţie de sine stătătoare, se dovedeşte extrem de utilă pentru melomanii care caută tone de MP3-uri gratis.
Spre deosebire de TinyShark, downloader-ul nu oferă funcţii specifice player-ului audio, ci doar descărcare pe telefon. Alegerea locului unde să fie downloadate piesele este implicit cardul extern de memorie (dacă ai aşa ceva) sau memoria internă, în ambele cazuri urmând a fi creat un folder "TinyShark" unde se vor salva melodiile.
Descărcarea unui MP3 nu durează mai mult de 10 secunde dacă eşti conectat la Internet prin Wi-Fi. Nu există limite de download, nici ca număr, nici ca dimensiune a fişierelor.
Piesele salvate se actualizează automat în librăria Media, aşa încât orice player ai folosi nu este necesară adăugarea lor manuală decât în cadrul playlist-urilor.
Descarcă TinyShark Downloader prin scanarea codului QR de mai jos
În loc de o concluzie cu plusuri şi minusuri, aş spune că TinyShark şi TinyShark Downloader sunt două aplicaţii "must have" pentru toţi posesorii de smartphone-uri şi tablete cu Android. Dacă sunteţi posesorul unor astfel de dispozitive, nu putem decât să vă urăm "fir întins" la pescuit MP3-uri de pe Internet!
sursa; go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu