joi, 5 aprilie 2012

De ce ar trebui să folosești un program antivirus. Vezi ce pericole te pândesc pe Facebook

 De ce ar trebui să folosești un program antivirus. Vezi ce pericole te pândesc pe Facebook
De ce ar trebui să folosești un program antivirus. Vezi ce pericole te pândesc pe Facebook
Principiul "mie nu o să mi se întâmple niciodată" nu se mai aplică în ziua de astăzi în cazul atacurilor informatice. Deși scepticismul în ceea ce privește utilitatea unui sistem de securitate este ridicat, atacurile din ultima perioadă ne demonstrează că avem nevoie de el.
“Pe primul loc în topul atacurilor informatice se află virușii care au drept obiectiv calculatoarele personale și, mai nou, portalurile de socializare și dispozitivele mobile: smartphone-uri și tablete. Odată infectate, nu mai există nicio garanţie asupra confidenţialităţii datelor conţinute în aceste dispozitive. Fișierele cu informaţii personale, lista de contacte, agenda de întâlniri sau albumele de fotografii, toate devin publice pentru criminalii informatici”, a declarat, pentru RTV.NET, Andrei Petruș, Product Manager Bitdefender.
Potrivit acestuia, cele mai ingenioase sunt metode implică și o componentă de inginerie socială, atunci când escrocii mizează pe curiozitatea și pe naivitatea victimei. Phishing-ul și scam-ul rămân în topul celor mai frecvente atacuri, care, în ultima vreme, se răspândesc din ce în ce mai mult pe Facebook și Twitter.
Un grad ridicat de risc îl reprezintă fraudele bancare, accesarea neautorizată a unor resurse confidenţiale aparţinând companiilor și guvernelor sau actele de hărţuire și santaj s-au mutat și pe Internet, iar răspândirea lor este accelerată.
De ce se tem românii să instaleze un antivirus
Soluţiile antivirus produceau în trecut o încetinire a performanţelor calculatoarelor, lucru care se regăsește în percepţia actuală a oamenilor cu privire la acest tip de software.
“Foarte mulţi utilizatori au ajuns să prefere un sistem neprotejat, dar rapid (până în momentul în care se infectează) în faţa unui sistem mai lent, dar sigur. Adevărul este că majoritatea soluţiilor de securitate de pe piaţă s-au axat mult prea mult pe oferirea unor funcţii de securitate prea avansate și care uneori nu sunt necesare. De aici, și reducerea performanţei care se resimte la nivelul vitezei de navigare pe Internet sau la nivelul vitezei de operare a PC-ului”, a mai declarat reprezentantul Bitdefender.
Potrivit acestuia, este esenţial ca utilizatorii de PC-uri să înţeleagă că un antivirus eficient îi poate proteja de majoritatea amenintărilor care plutesc în peisajul tehnologic.
Ameninţările de pe Facebook
Tot mai multe aplicaţii care folosesc în mod fraudulos datele tale personale au apărut pe Facebook ca și paginile realizate în numele unor firme și care au ca scop tot periclitarea securităţii tale în mediul online.
“În ultima perioadă a circulat pe Facebook un scam care s-a răspândit viral. Peste 200.000 de persoane au căzut în plasa unei fraude împachetate într-o aplicaţie care promitea că te informează cu privire la lista de prieteni care ţi-au vizualizat profilul. De fapt, această aplicaţie, odată instalată, avea acces liber la toate datele personale și la informaţiile prietenilor tăi. Datele ajungeau să fie folosite în scopuri de fraudă sau spam. Regulile principiale care ne protejează de astfel de atacuri ne impun să fim selectivi cu informaţiile pe care le facem publice și sceptici în privinţa cererilor de prietenie”, a mai spus Petruș

Autor: Romania tv
Sursa: www.rtv.net  Miercuri, 4 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu