joi, 5 aprilie 2012

Furnizorii de telefonie fixă, mobilă și internet sunt obligaţi să stocheze timp de un an toate datele legate de convorbirile telefonice și schimbul de email-uri

 Furnizorii de telefonie fixă, mobilă și internet sunt obligaţi să stocheze timp de un an toate datele legate de convorbirile telefonice și schimbul de email-uri
Furnizorii de telefonie fixă, mobilă și internet sunt obligaţi să stocheze timp de un an toate datele legate de convorbirile telefonice și schimbul de email-uri Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, de principiu, 17 articole din Legea stocării datelor de trafic de telefonie și internet și a prelungit de la șase luni la un an perioada stocării acestor date.

Proiectul de lege prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă și mobilă și de internet să reţină anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire și urmărire a infracţiunilor grave.

'Furnizorii de telefonie fixă, mobilă și internet sunt obligaţi să stocheze timp de un an toate datele legate de convorbirile telefonice și schimbul de email-uri, cu excepţia conţinutului corespondenţei electronice sau al convorbirii telefonice. În cazul reţelelor de telefonie fixă și mobilă trebuie să se reţină numărul celui care formează, numărul destinatarului, numărul celui spre care a fost redirecţionat apelul, precum și numele acestora. În cazul serviciilor de internet, se vor reţine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului și al destinatarului, numele și adresa abonaţilor, identitatea echipamentului folosit', se arată în textul iniţiativei legislative.

Furnizorii de telefonie și internet au obligaţia ca timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmărire să transmită datele solicitate, iar dacă acest lucru nu este posibil în 48 de ore, datele trebuie transmise în cel mult cinci zile.

În cazul în care datele nu pot fi transmise, furnizorul trebuie să comunice în maximum cinci zile care este motivul acestui refuz.

Datele stocate vor fi distruse la finalul perioadei de păstrare (un an), cu excepţia celor care au fost accesate și reţinute.

Iniţiativa legislativă are la bază Directiva Uniunii Europene privind reţinerea datelor generate sau procesate în cadrul activităţii de furnizare de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii. (Agerpres)

Autor: Jurnalul National
Sursa: www.jurnalul.ro  Miercuri, 4 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu