luni, 23 aprilie 2012

 Cum să te feresti de mușcăturile de căpușe
Cum să te feresti de mușcăturile de căpușe
Numărul persoanelor cu mușcături de căpușe este în continuă creștere. Fenomenul este, se pare, un alt efect devastator al încălzirii globale. Mușcăturile de căpușe sunt cu atât mai periculoase cu cât pot transmite boli grave precum boala Lyme.
Odată cu încălzirea vremii, ieșirile la iarbă verde vor fi la ordinea zilei. Medicii recomandă să nu purtaţi haine subţiri în zonele împădurite umede. Mai mult, ar fi bine să evitaţi deplasarea în zone cu tufișuri umede sau pe sub arbori unde riscul de a găsi colonii de căpușe este sporit.
Atenţie mare la copii! Ei sunt cei mai expuși din cauza locurilor de joacă și nici nu realizează că au fost mușcaţi, întrucât căpușele secretă înainte o substanţă anestezică și nu simţi înţepătura.
Căpușele se pot găsi atât  în grădina casei, în parcuri publice, terenurile de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în padure și pe animale de casă (câini și pisici).
Căpușa adultă poate fi văzută cu ochiul liber și trebuie scoasă imediat, iar nimfele (puii de căpușă) arată ca un punct negru cât un vârf de ac.

Autor: Romania tv
Sursa: www.rtv.net  Joi, 19 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu