luni, 2 aprilie 2012

TV online: află cum vizionezi posturi TV online, gratuit

TV online: află cum vizionezi posturi TV online, gratuit

29 martie 2012 | 14:00 George Olteanu Comentarii 15
Internetul este fără îndoială locul unde, cu puţin efort, poţi găsi aproape orice posturi TV online pe care să le urmăreşti gratuit. Dar accesarea unei pagini Web este o modalitate oarecum rudimentară în ziua de azi, căci între timp au apărut aplicaţii care fac streaming şi îţi oferă posibilitatea de a personaliza lista de canale pe regiuni sau să realizezi o listă favorită cu posturile TV preferate. În cele ce urmează vă prezentăm SopCast, probabil cea mai simplă şi totodată populară aplicaţie de streaming TV online.
Înainte de toate, descărcaţi aplicaţia SopCast şi instalaţi-o pe PC-ul dumneavoastră. Paşii de urmat sunt cei clasici, cu precizarea că ar trebui să debifaţi căsuţele prin care confirmaţi instalarea unor toolbar-uri nedorite.
Odată lansată, aplicaţia vă întâmpină cu un ecran de Login, unde puteţi opta pentru autentificarea ca anonim sau cu contul dumneavoastră de utilizator. Nu este nicio problemă dacă vreţi să utilizaţi SopCast fără cont, facilităţile de care dispuneţi rămân aceleaşi ca şi în cazul autentificării cu un cont personal.
Interfaţa, deşi la prima vedere te derutează un pic şi ai impresia că nu ştii "ce şi cum", este structurată extrem de simplu, pe cinci tab-uri: Home, Live Channels, Rec. Channels, MyServer şi FAQ.
Tab-ul Home este mai puţin important, el afişează câteva link-uri rapide de unde puteţi accesa informaţii despre cum funcţionează SopCast şi unde găsiţi posturi TV online. Nu lipsesc nici reclamele la câteva site-uri pe care le consider "dubioase" şi nu recomand accesarea lor.
Cel mai important Tab este "Live Channels". Aici sunt listate toate posturile TV disponibile. În mod normal, ele sunt afişate pe grupuri, dar parcurgerea lor se face destul de anevoios. Unele grupuri sunt definite pe domenii de interes, altele pe regiuni, aşa încât cel mai bine este să folosiţi opţiunea "List Channels by…" şi să alegeţi o metodă de sortare mai bună.
List Channels By Region afişează posturile TV în funcţie de ţara de provenienţă, în ordine alfabetică, aşa încât dacă sunteţi interesaţi de posturile româneşti vă va fi uşor să le găsiţi.
Dacă vreţi să găsiţi uşor posturi în funcţie de grila principală de programe (divertisment, muzică, documentare, sport etc.), alegeţi listarea după "clasă" (Class).
Serverul care se accesează implicit, când lansezi SopCast, îţi dă posibilitatea să urmăreşti aproximativ 20 de canale româneşti, majoritatea dintre ele importante. Lipsesc totuşi posturile TVR şi TVR2, dar pot fi adăugate ulterior, la fel ca şi altele, după cum veţi vedea.
Pentru a viziona un canal, este suficient să faceţi dublu click pe ID-ul asociat. Canalele favorite pot fi salvate într-o listă "My Favorites", de unde pot fi acesate rapid.
Cei care sunt nemulţumiţi de "oferta" SopCast, pot căuta pe Internet alte adrese de live streaming care pot fi rulate în SopCast. Vă dăm drept exemplu site-ul lshunter.tv, de unde puteţi adăuga canale sportive pe categorii de interes: fotbal, tenis, baschet, handbal etc.
În cazul de faţă este interesant că, pe fiecare categorie în parte, sunt listate nu canalele TV ci programe TV online (meciuri, concret) care urmează să se desfăşoare sau sunt în desfăşurare. Pentru a le putea viziona, trebuie să faceţi click pe link-ul asociat aplicaţiei SopCast. Menţionăm că acesta nu este disponibil decât cu puţin înaintea evenimentului sau în timpul lui. Ca alternativă, există şi playere Flash pentru vizionarea în cadrul browser-ului.
O altă variantă, generală de această dată, este să intraţi pe site-uri care afişează liste cu posturi TV şi link-uri SopCast. Un bun exemplu este livefootballol.com (vezi şi imaginea de mai jos).
Adăugarea se face prin copierea link-ului SopCast în căsuţa Adress din cadrul aplicaţiei.
SopCast permite inclusiv înregistrarea programelor TV. Pentru aceasta, folosiţi butonul de Rec de deasupra player-ului şi alegeţi locul unde să se salveze fişierul. Ulterior, acesta poate fi deschis cu playere multimedia precum VLC sau BSPlayer.
Aplicaţia SopCast, luată per ansamblu, nu are un aspect foarte atractiv, însă compenează prin faptul că ne dă posibilitatea să urmărim sute de posturi TV online din întreaga lume. Gratuit.
sursa; go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu