vineri, 12 octombrie 2012

Cum citesc chinezii chipul unui om - vezi ce dezvaluie fata ta

Cum citesc chinezii chipul unui om - vezi ce dezvaluie fata ta
 Cum citesc chinezii chipul unui om - vezi ce dezvaluie fata ta Nu ar fi bine sa stii cum este o persoana, ce atitudine si ce predispozitii are, de prima data cand o cunosti? Traditia chinezeasca are anumite repere de care te poti folosi pentru a descifra cate ceva din personalitatea celui in fata caruia te afli.

Timp de mii de ani, chinezii au facut descrieri pline de acuratete ale personalitatii oamenilor folosindu-se doar de informatiile oferite de chip. Iata la ce sa ai grija atunci cand incerci sa "citesti" pe cineva sau chiar vrei sa afli mai multe despre propria persoana, conform Environmental Graffiti:

1. Uita-te la
partea stanga a fetei - daca este o alunita, o cicatrice sau o ureche mai mare fata de cea dreapta. In general, aceasta parte vorbeste despre yang, partea masculina a oricarei persoane.

Daca esti barbat, partea stanga vorbeste despre tine, despre tatal tau, fratele tau etc. Daca esti femeie, partea stanga reprezinta partea masculina din familia ta.


Partea dreapta a fetei este yin, care reprezinta latura feminina. Cu cat cele doua parti sunt mai simetrice, cu atat echilibrul este mai desavarsit. Daca esti mai interesat sau ai mai multe probleme cu celalalt sex, este posibil sa se vada si pe fata.


2.
Nasul reprezinta bogatia, de unde si importanta lui. Daca ai un nas drept, cu un varf rotund si narile simetrice, traditia chineza spune ca vei fi foarte bogat. Daca ai narile foarte inguste, inseamna ca iti vei mentine cu succes averea.

Cu cat sunt mai late narile, cu atat esti un cheltuitor mai mare si nu reusesti sa investesti banii bine. Daca ai nasul indreptat intr-o parte, probabil vei cheltui banii cu femei sau barbati, in functie de partea catre care "tinteste" nasul.


3.
Ochii sunt oglinda sufletului in cultura multor popoare. Culoarea ochilor nu are prea mare importanta. In schimb, forma conteaza: daca ii ai mai rotunzi, personalitatea ta este bazata in special pe emotii. Daca sunt alungiti, te bazezi mai mult pe logica.

Sprancenele sunt si ele importante. Daca se curbeaza mult in sus, esti mai optimist, iar daca sunt lasate, esti inclinat catre pesimism.


Asta nu este intodeauna usor de stabilit, caci multe femei se penseaza si le dau sprancenelor ce forma doresc.


4.
Buzele spun si ele multe lucruri despre fiecare om in parte. Daca sunt subtiri, probabil esti o persoana care tine mult la logica. Daca sunt pline, esti afectuos si te lasi prada emotiilor, esti dragastos. Daca sunt bine definite, te pricepi sa comunici.

La fel ca in cazul ochilor si al sprancenelor, o gura cu colturile ridicate indica optimism, in timp ce una cu colturile lasate arata negativism.


5.
Urechile sunt foarte importante in aceasta cultura. De fapt, multi chinezi isi fac operatii estetice la urechi, din cauza ca ele dezvaluite lucruri care nu ar trebui stiute. Dupa rinoplastie, este cea mai frecventa interventie. Chiar si o alunita este un semn rau, in special daca este pe urechea stanga, caci inseamna ca ai o problema cu tatal.

Ascultatorii buni au urechile plate, lipite de cap. Cele mai bune, insa, in cultura chinezeasca, sunt urechile mari, lungi, acestea indicand ca persoana in cauza este un angajat model, un om de succes.


In cultura chinezeasca, spre deosebire de a noastra, urechile mici sunt vazute in mod negativ.


In plus, daca varful urechilor este mai sus de nivelul sprancenelor si fruntea este lata, persoana cu pricina este vazuta ca avand o putere spirituala foarte mare. In societatea noastra nu ar fi perceputa decat ca fiind... foarte urata.


Autor: Ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Duminica, 7 Octombrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu