vineri, 12 octombrie 2012

Samsung a lansat o variantă mini a smartphone-ului Galaxy S III

Samsung a lansat o variantă mini a smartphone-ului Galaxy S III
Samsung a lansat o variantă mini a smartphone-ului Galaxy S III Grupul sud-coreean Samsung a lansat vineri la nivel global smartphone-ul Galaxy S III Mini, o versiune mai mică a Galaxy S III, introdus pe piaţă în mai, însă modelul mai compact dispune și de specificaţii tehnice mai slabe.
"Dacă speraţi la cel mai bun telefon Android al Samsung, pregătiţi-vă să fiţi dezamăgiţi. Galaxy S III Mini este într-adevăr mai compact faţă de Galaxy S III, având în vedere ecranul touchscreen HD de 4 inci, faţă de 4,8 inci la Galaxy S III, dar și specificaţiile au fost reduse", scrie Wall Street Journal.
Ecranul (Super AMOLED WVGA) are o rezoluţie de 800 x 600 pixeli, faţă de 1.280 x 720 în cazul predecesorului mai mare. Camera principală de 8 megapixeli a S III a fost înlocuită cu una de 5 megapixeli, iar cea frontală cu una VGA. Dimensiunile telefonului sunt 121,55 mm, 63 mm, 9,85 mm, iar greutatea de 111,5 grame.
Procesorul dual-core de 1,5 GHz al SIII a fost, de asemenea schimbat cu unul mai slab, dual-core de 1 GHz.
Un avantaj al Mini faţă de SIII este că acesta este livrat cu ultimul sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean. Smartphone-ul va oferi și aplicaţia de asistent personal Voice, dar și funcţia NFC SBeam, folosită pentru transferul de fișiere între telefoanele din seria Galaxy S III și dispozitive Galaxy Note II.
În privinţa conectivităţii, S III Mini nu are suport LTE, în linie cu strategia de a viza reţelele 3G mai răspândite la nivel global.
Potrivit Samsung, noul model vizează publicul care vrea un telefon mai "practic".
Grupul a anunţat că Mini va fi introdus în Europa mai târziu pe parcursul acestui an. Magazinul online din Germania al grupului afișează preţuri de 399 euro pentru S III Mini, faţă de 550 euro pentru cel mai ieftin S III.
Alte specificaţii includ Bluetooth 4.0, memorie de 8GB sau 16GB cu posibilitatea de a fi crescută până la 32GB. Bateria de 1.500mAh este mai mică, astfel că un utilizator ar trebui să se aștepte să încarce telefonul zilnic, potrivit portalului CNET.

Autor: Mediafax
Sursa: www.mediafax.ro  Vineri, 12 Octombrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu