sâmbătă, 6 octombrie 2012

Vrei să-ți cumperi laptop? Iată ce trebuie să ai în vedere!

Vrei să-ți cumperi laptop? Iată ce trebuie să ai în vedere!

6 octombrie 2012, 11:00 |  Autor:  | 2112 afişări

Este indicat să testezi laptopul înainte să-l cumperi

Este indicat să testezi laptopul înainte să-l cumperi

 
Primul lucru pe care este bine să-l ai în vedere atunci când te gândești să faci o astfel de achiziție este prețul. Specialiștii te sfătuiesc să ai un buget de peste 1.000 de lei. Prețul crește în funcție de numărul de specificaţii tehnice, așa că este bine să-ți stabilești prioritățile.
Alegerea unui laptop se face în funcție de scopul pentru care îl achiziționezi: complexitatea operațiunilor pe care urmează să le efectuezi, portabilitate și autonomie.
Configurație, în funcție de nevoi
Pentru cei care vor să achiziționeze un laptop doar pentru a lucra cu documente tip Microsoft Office și să navigheze pe internet, este indicat un laptop cu memorie DDR3, frecvența procesorului de 1300 MHz și o capacitate a memoriei de 2GB. Pentru pasionații de filme, este indicat ca laptopul să aibă rezoluție Full HD, respectiv 1920 x 1080 pixeli și multiple porturi pentru conectarea la alte dispozitive precum televizor. Pentru gameri, este indicat laptopul cu memorie RAM de 2-4GB (cu posibilitate de upgrade până la 8 sau 16GB RAM) și o baterie Li-Ion ce ține cel puțin 4-5 ore.
Peste 4 GB memorie pentru graficieni
Pentru cei care vor să folosească laptopul pentru editarea de fotografii sau grafică, este indicat ca acesta să aibă procesor Core i7, peste 4GB memorie RAM, hard-disk de minimum 500GB și placă video dedicată de cel puțin 1GB. O parte dintre cei care întrebuințează programe de editare preferă sistemele MacBook.

Mai ușor
Laptopurile cu diagonala de 17 inci cântăresc aproape 4 kg. Cei care vor laptopuri mai ușoare pot opta pentru netbook-uri, care cântăresc aproximativ 1,5 kg. În ultimul an, pe piață au fost lansate și mai multe modele de ultrabookuri.
În situația în care știi exact ce laptop vrei, este indicat să ceri întodeauna părerea unui specialist din magazin care, atunci când îți oferă detalii, îți poate demonstra caracteristicile modelului respectiv.
sursa; adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu