sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Atentie, circula un virus care te amendeaza pentru download ilegal pe internet!

Atentie, circula un virus care te amendeaza pentru download ilegal pe internet!
Atentie, circula un virus care te amendeaza pentru download ilegal pe internet! Ani de zile, politistii au avut de tras de pe urma „maradonistilor”, interlopi care se dadeau oameni ai legii si, cu ajutorul unor legitimatii falsificate, le luau banii celor pe care ii opreau pe strazi.
Si tocmai cand credeau ca au eradicat acest fenomen infractional, angajatii Ministerului de Interne se confrunta acum cu varianta virtuala a metodei de inselaciune „Maradona”.
Downladare ilegala
De cateva zile, pe internet face ravagii un virus care imita insemnele oficiale ale Politiei Romane. Este vorba despre un malware complex, care anunta utilizatorul calculatorului infectat ca ii va bloca PC-ul din cauza downloadarii ilegale de muzica si filme. Iar pentru aceasta descarcare fara plata taxelor aferente trebuie sa plateasca o amenda. In mesajul primit sunt descrise si instrumentele de plata care trebuie urmate de utilizator pentru a efectua plata amenzii, folosind un sistem numit Paysafecard.
Fura informatiile bancare
Mesajul pare unul cat se  poate de oficial, continand in partea superioara sigla Politiei Romane, plata amenzii urmand a se face printr-un formular incarcat de troianul numit „Aldi Bot”, care fura informatiile bancare. Cum in mesaj utilizatorul este speriat cu mai multe articole din Legea drepturilor de autor, care prevad condamnarea pana la opt ani de inchisoare a celor care descarca ilegal de pe internet, multe victime prefera sa plateasca invocata amenda de doar 300 lei. Ce-i drept, sunt si adresanti care „nu au pus botul” si s-au prezentat de urgenta la politistii pe bune.

Autor: eNational
Sursa: www.enational.ro  Sambata, 3 Noiembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu