vineri, 2 noiembrie 2012

Atenţie la aplicaţii: utilizatorii de smartphones cu Android riscă să li se fure datele personale

 Atenţie la aplicaţii: utilizatorii de smartphones cu Android riscă să li se fure datele personale
Atenţie la aplicaţii: utilizatorii de smartphones cu Android riscă să li se fure datele personale
Anumite aplicaţii pentru telefoanele smart care operează cu Android își expun proprietarii la riscul de a le fi furată identitatea, conform unui studiu recent.
Aproape 8% dintre aplicaţiile de pe platforma Google sunt vulnerabile la atacuri ale hackerilor, Aceștia pot folosi datele sustrase pentru a prelua până și controlul asupra camerei foto a telefonului, conform studiului citat de dailymail.co.uk.
Miliane de utilizatori Android ar putea fi în pericol să li se fure informaţiile personale din cauza aplicaţiilor. Cercetătorii au descoperit că 8% din aplicaţiile sistemului mobil de operare Google sunt vulnerabile. Nu doar parolele de Facebook sunt în pericol, ci și informaţii legate de conturile bancare și cărţile de credit pot fi furate.
Aproape 13.500 de aplicaţii gratuite de pe „terenul de joacă” Google (Google Play Store) au fost testate. Puţin peste 1.000 dintre acestea folsesc metode de codificare inadecvate. Din totalul de 1.074 de aplicaţii depistate, cercetătorii au testat 100 și au putut sparge 41, care sunt folosite de 39,5 milioane și jumătate de oameni din toată lumea.
Oamenii de știinţă de la Universitatea Leibniz din Hanovra și UniversitateaPhilipps din Marburg au reușit să facă acest lucru folosind o sursă falsă de Wi-Fi care a atras utilizatorii să se conecteze. Printre altele, ei au reușit să acceseze informaţii din reţele corporatiste și mesaje întregi.
Cercetătorii au folosit un smartphone Samsung Galaxy Nexus cu Android 4.0 Ice Cream Sandwichm informează Sydney Morning Herald. „Am putut accesa informaţii legate de conturi bancare, plăţi și conturi pentru PayPal, American Express și altele”, scrie în raportul acestora.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Vineri, 26 Octombrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu