duminică, 2 decembrie 2012

Nu aruncaţi zaţul de la cafea! Prinde bine în casă

Nu aruncaţi zaţul de la cafea! Prinde bine în casă
 Nu aruncaţi zaţul de la cafea! Prinde bine în casă Dacă tot obișnuiești să bei cafea în fiecare dimineaţă, de ce să nu "reciclezi" zaţul de cafea până seara când te întorci de la muncă? Nici nu ai idee cât de folositor poate să-ţi fie!

Cafeaua măcinată și implicit zaţul de cafea are mai multe utilizări decât aceea de a produce cafea lichidă. Pot fi folosite ca exfoliant pentru piele, odorizant pentru frigider sau pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, pentru grădinărit, ca insecticide sau ca produse pentru îngrijirea animalelor de companie.

Prin utilizarea zaţului de cafea, nevoia de a cumpăra produse pentru curăţenie va putea fi diminuată considerabil. Ba mai mult, folosirea zaţului de cafea este cât se poate de prietenoasă cu mediul. Așa că, ar fi mai bine să vă gândiţi de două ori înainte de a arunca la gunoi zaţul de cafea rămas.


1 - Exfoliant pentru piele
- Masarea pielii cu zaţ de cafea pare o glumă, dar în realitate este o idee foarte bună! Amestecaţi ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea și masaţi pielea. Zaţul de cafea tonifică pielea prin îndepărtarea celulelor moarte și stimularea producţiei de noi celule, rezultatul fiind o piele mai frumoasă și mai catifelată.

2 - Inamic al celulitei!
- Nu vei reuși să scapi de celulită fără un program de exerciţii regulat și intens, alături de o alimentaţie sănătoasă, însă poţi să o atenuezi folosindu-te de puterea zaţului de cafea. Se amestecă zaţul de cafea cu un albuș de ou și se aplică pe coapse, după care se învelește zona cu folie de plastic, se lasă să acţioneze 30 min. și apoi se clătește cu apă călduţă.

3 - Tratament pentru păr
- Poţi încerca această mască dacă ai părul șaten închis sau brunet. După spălarea părului cu șampon și aplicarea balsamului corespunzător în care ai adăugat câteva linguriţe de zaţ de cafea, părul va fi nu doar moale și mătăsos, ci în timp va căpăta și un luciu sănătos, plus o culoare puţin mai închisă și mai plăcută.

4 - Deodorant pentru încălţăminte
- Persoanele active și picioarele urât mirositoare sunt adesea elementele care se asociază. Încălcaţi regulile și puneţi zaţ de cafea în pantofi! Nu va îndepărta complet mirosul picioarelor, dar îl va atenua pe cel al pantofilor. Dacă doriţi să îndepărtaţi complet mirosul picioarelor, spălaţi-vă pe picioare cu apă călduţă și extract de cafea.

5 - Îndepărtează mirosurile neplăcute
- Folosește cu încredere zaţul de cafea ca să scapi rapid de mirosul care îţi rămâne pe mâini după ce toci ceapa sau cureţi usturoiul. Pune în plamă o cantitate suficientă de zaţ și freacă mâinile cu el sub un jet de apă călduţă ca și cum te-ai spăla cu săpun, apoi aplică o cremă hidratantă.

6 - "Îngrășământ" pentru sol
- Zaţul de cafea corespunde standardelor de grădinărit pentru materialul de compost. Zaţul, amestecat în pământ, eliberează nutrienţi, care îmbogăţesc solul și îl fac mai acid. Plantele care înfloresc în soluri acide vor fi mai sănătoase, deoarece își obţin hrana necesară din sol. Dacă aveţi o rezervă considerabilă de zaţ de cafea, împrăștiaţi-l prin grădină. Plantele vă vor fi recunoscătoare și vă vor oferi niște flori minunate.

7 - ?ine la distanţă insectele!
- Împrăștiaţi zaţul de cafea în locurile în care bănuiţi că ar permite pătrunderea insectelor în casă, precum și în curte și în grădină.

8 - Soluţie pentru îngrijirea animalelor de companie
- Amestecaţi zaţ de cafea cu apă și obţineţi o soluţie pentru îngrijirea animalelor de companie. După câteva spălări, soluţia va înmuia blana animalului, oferindu-i strălucire frumoasă.

9 - "Odorizantul" perfect pentru frigider!
- Depozitarea diferitelor tipuri de alimente în frigider poate produce un amestec neplăcut de mirosuri. Îndepărtaţi aceste mirosuri folosind un bol cu zaţ de cafea. Puneţi recipientul în frigider, iar deodorantul pe bază de cafea va absorbi gradual aromele nedorite.

10 - Scrumiera ta va fi foarte curată!
- Dacă te deranjează mirosul scrumierei și nu poţi să scapi nicicum de el, împrăștie puţin zaţ de cafea și folosește un prosop pentru a curăţa scrumul de ţigară. Apoi se spală cu apă fierbinte.

11 - Întreţinerea șemineului
- Praful de la șemineu este un obstacol important pentru persoanele care curăţă șemineul. Praful poate irita ochii și sinusurile. În plus, poate murdări destul de rău zonele învecinate. Aruncaţi niște zaţ de cafea ud în șemineu, iar acesta va ţine praful la locul lui, reducând semnificativ cantitatea ce se ridică la curăţarea șemineului.

12 - Colorant
- Prin combinarea extractului de cafea cu apă fierbinte se obţine o vopsea maro pentru textile, lucrări de artă sau alte întrebuinţări.

Data viitoare când îţi faci o cafea, nu arunca zaţul. Îl poţi introduce în rutina ta de frumuseţe pentru a-ţi îmbunătăţi aspectul pielii și al părului și nu numai.


Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Vineri, 30 Noiembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu