sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Crezi că ai o PAROLĂ puternică? Mai gândește-te!
Crezi că ai o PAROLĂ puternică? Mai gândește-te! Parolele pe care utilizatorii de internet le folosesc atunci când sunt online sunt din ce în ce mai ușor de spart, potrivit celor de la Deloitte Canada.
Timpul pe care un utilizator de internet îl va aloca pentru a se gândi la o parolă anul acesta va fi mai mare decât durata de viaţa a parolei, spun cercetătorii de la  Deloitte. 90% dintre parolele internauţilor  vor rezista doar câteva secunde în faţa hackerilor și nu este vorba doar de parolele de tipul "password" sau "123456", ci și de acele parole considerate puternice care au opt sau mai multe caractere.


De ce sunt atât de ușor de spart parolele? Cei de la Deloitte pun acest fapt pe seama folosirii aceleiași parole pentru mai multe conturi și pe lipsa de imaginaţie.

Anii la rândul internauţii au utilizat parole de tipul "password" sau "123456", în timp ce hackerii au început să folosească instrumente din ce în ce mai puternice, atât harware, cât și software.
Cei de la Deloitte propun diverse soluţii de la autentificarea multi-factor, la folosirea de tehnologii biometrice sau la autetificare out-of-band, adică folosirea de mesaje trimise telefoanelor mobile. Cercetătorii trag un semnal de alarmă după ce anul trecut companii precum Apple sau Zappos au fost atacate de hackeri, care au furat datele a milioane de utilizatori.
Citeste aici cum alegi o parolă care nu poate fi spartă

Autor: Evz.ro
Sursa: www.capital.ro  Vineri, 18 Ianuarie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu