vineri, 22 martie 2013

Canon 100D este cel mai compact şi mai uşor DSLR de pe piaţă

- 21 mar 2013

Intrarea Canon pe segmentul mirrorless nu a fost cea aşteptată de mulţi. EOS M este un aparat foto bun per ansamblu, dar are o serie de dezavantaje în comparaţie cu ce oferă alţi producători. Producătorul japonez vrea să ofere însă o alternativă şi a lansat 100D, cel mai mic şi mai uşor DSLR creat vreodată. El ar trebui să fie urmaşul lui 1100D, un model entry level destul de compact la rândul său. Diferenţele între cele două sunt însă foarte mari. Canon susţine că 100D este cu 28% mai uşor şi cu 25% mai mic decât 1100D.
Canon EOS 100D - mai compact şi mai uşor decât pareCanon EOS 100D - mai compact şi mai uşor decât pare
Carcasa a fost redusă la cele mai mici dimensiuni posibile pentru a găzdui un senzor APS-C şi o penta-oglindă. Cei care au reuşit să-l ţină în mână la lansare spun că grip-ul este foarte decent, însă degetul mic va cădea sub aparat. Ecranul de 3” are o rezoluţie mare şi este sensibil la atingere. Controlul setărilor a fost preluat de la EOS 650D şi EOS M. El este destul de intuitiv, dar tot necesită o perioadă de acomodare. Comutatorul de pornire are acum o a treia poziţie, dedicată modului de filmare. Butonul care activează în mod normal modul Live View se transformă în buton de înregistrare video.
Canon EOS 100D - ecranul este tactilCanon EOS 100D - ecranul este tactil
Pentru dimensiunile reduse ale lui EOS 100D, Canon a fost nevoit să facă unele compromisuri. Bateria aparatului este mică şi identică cu cea a lui EOS M. În ciuda aspectului compact, body-ul lui 100D rămâne de două ori mai gros decât cel al lui EOS M. Alături de baterie, este foarte posibil ca EOS M să fi împrumutat lui 100D şi senzorul de 18 MP. Acesta vine cu un set de senzori de detecţie de fază aplicaţi pe el pentru o focalizare hibridă în modul Live View.
Canon EOS 100D - noul obiectiv STMCanon EOS 100D - noul obiectiv STM
Pentru Canon EOS 100D, producătorul a pregătit trei obiective noi. Ele aduc tehnologia STM (Stepper Motor) ce reduce zgomotul din timpul focalizării. Aceasta este o tehnologie similară cu cea folosită de alţi producători pentru obiectivele dedicate aparatelor mirrorless. Cele trei obiective lansate acum sunt 18-55 mm cu F3.5-5.6, 18-135 mm şi 40 mm cu F2.8. Primele două obiective includ un sistem optic de stabilizare a imaginii.
Canon EOS 100D va fi disponibil în luna aprilieCanon EOS 100D va fi disponibil în luna aprilie
Canon EOS 100D va intra pe piaţă în luna aprilie. Body-ul va costa aproximativ 650 €. Pentru kit-ul cu noul obiectiv 18-55 mm STM, utilizatorii vor plăti în jur de 800 €.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu