luni, 25 martie 2013

Două METODE prin care poţi face ca PC-ul tău să funcţioneze ca în prima zi

Două METODE prin care poţi face ca PC-ul tău să funcţioneze ca în prima zi
Două METODE prin care poţi face ca PC-ul tău să funcţioneze ca în prima zi
Un PC care funcţionează greu este insuportabil pentru orice internaut, dar viteza unui calculator care nu mai oferă performanţele de la început poate fi crescută prin două metode simple.
De fiecare dată când îţi cumperi un PC nou ești încântat de viteza cu care pornește, de rapiditatea cu care se instalează și rulează programele și paginile web. Inevitabil, în timp, orice PC devine din ce în ce mai lent și trebuie să aștepti secunde bune pentru a rula cele mai simple task-uri.
Una dintre cauzele pentru care PC-ul tău nu mai dă randament are legătură cu erorile din regiștri.
Ce sunt regiștri?
Conform celor de la Microsoft, Registry conţine informaţii pe care Windows le accesează continuu în timpul operării, cum ar fi profilurile fiecărui utilizator, aplicaţiile instalate pe computer și tipurile de documente care pot fi create de fiecare din acestea, setările din foile de proprietăţi pentru foldere și pictograme de aplicaţii, ce hardware există în sistem și porturile care sunt utilizate.
Registry înlocuiește majoritatea fișierelor .ini de tip text utilizate în fișierele de configuraţie Windows 3.x și MS-DOS, cum ar fi Autoexec.bat și Config.sys. Cu toate că Registry este întâlnit în câteva sisteme de operare Windows, există unele diferenţe între ele.

O secţiune registry este un grup de chei, subchei și valori din registry care au un set de fișiere suport ce au copii de rezervă ale datelor conţinute. Fișierele de suport pentru toate secţiunile, cu excepţia HKEY_CURRENT_USER, se află în folderul %SystemRoot%\System32\Config în Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 și Windows Vista. Fișierele de suport pentru HKEY_CURRENT_USER se află în folderul %SystemRoot%\Profiles\Numeutilizator. Extensiile de nume de fișier pentru fișierele din aceste foldere indică tipul de date pe care le conţin. De asemenea, lipsa unei extensii poate indica uneori tipul de date pe care le conţin.

Astfel de fiecare dată când încarci un program, fișier sau joc, regiștri sunt actualizaţi cu noi instrucţiuni. Când renunţi la programe sau jocuri, aceste instrucţiuni rămân în PC și de fiecare dată când PC-ul tău încearcă să le execute se produce o eroare. Cu alte cuvinte, PC-ul tău face mai multe operaţiuni decât ar fi necesar și aceste procese îl fac să ruleze mai greu.
Pentru a remedia această problemă poţi folosi unul dintre aceste programe CCleaner, JetClean, Wise Registry Cleaner, Registry Repair sau EasyCleaner.
Spyware și virușii sunt o altă cauză a PC-urilor lente. Aceste programe malware se instalează fără permisiunea ta pe PC și îţi pot schimba motorul de căutare din browser, îţi pot urmări obiceiurile de navigare, pot trimite mesaje nesolicitate folosind adresa ta de email și, cel mai grav, îţi pot fura informaţiile personale. Cele mai multe programe spyware pătrund în PC-uri prin intermediul fișierelor descărcate de pe net și al atașamentelor de la email. Pentru a fi sigur că PC-ul tău nu este infectat ar trebui să instalezi o soluţie de securitate, să eviţi programele gratuite de la companii pe care nu le cunoști, să nu descarci screensavere, emotiocoane și să nu deschizi nici un atașament dacă nu ai încredere 100% în expeditor.

Autor: capital.ro
Sursa: www.capital.ro  Joi, 21 Martie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu