vineri, 29 martie 2013

Google lansează în acest an YouTube România: Artiștii vor primi un procent pentru melodiile lor

Google lansează în acest an YouTube România: Artiștii vor primi un procent pentru melodiile lor Google pregătește lansarea YouTube România, așteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site.
Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturile de Autor, care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori și textieri de muzică, și-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited un contract prin care a obţinut pentru membrii săi dreptul de a colecta remuneraţii, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube.

Surse au declarat, pentru Mediafax, că lansarea versiunii YouTube România va avea loc în acest an.

Pe de altă parte, cântăreţii par a fi cei mai interesaţi de lansarea versiunii localizate a YouTube, deoarece - în baza contractului semnat între UCMR-ADA și Google - vor putea să încaseze bani pentru melodiile lor care vor fi postate pe YouTube România.

Surse din industrie spun că există o metodologie pentru utilizarea operelor muzicale pe internet și, în baza acesteia, compozitorii români vor primi un procent din veniturile pe care le va realiza YouTube România. Conform acelorași surse, acest procent ar fi în jur de 5%.
 


Autor: b1.ro
Sursa: www.b1.ro  Marti, 26 Martie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu