vineri, 29 martie 2013

Internetul in Europa - Care sunt cele mai populare site-uri, in ce tari sunt cei mai tineri useri si unde se fac cele mai multe cautari online

Internetul in Europa - Care sunt cele mai populare site-uri, in ce tari sunt cei mai tineri useri si unde se fac cele mai multe cautari online In Europa sunt peste 400 de milioane de utilizatori de internet, iar Turcia este tara cu media de varsta cea mai mica, in timp ce Germania este la polul opus. In medie, europenii stau lunar 27 de ore pe internet, austriecii stand cel mai putin, iar britanicii, cel mai mult, arata un raport al companiei de cercetare ComScore ce cuprinde date din 18 tari europene.
Raportul 2013 Europe Digital Future in Focus cuprinde 18 tari, Romania NU este inclusa, insa sunt prezente state precum Rusia si Turcia. datele se refera la luna decembrie 2012.

In Europa, 408 milioane de persoane intra pe internet de pe un desktop, Rusia fiind pe primul loc, cu 61 milioane useri, in timp ce Germania are 52 de milioane. Cand e vorba de varsta medie a celor care intra pe internet, Turcia are cei mai tineri useri, peste o treime avand sub 24 de ani si doar 5% au mai mult de 55 de ani. Pe de alta parte, in Germania doar 16% dintre internauti au sub 24 de ani, iar un sfert au peste 55 de ani.

Datele ComScore pentru decembrie 2012 arata ca un european a stat in medie 26,9 ore online, cel mai bine stand Marea Britanie (37,3 ore), iar cel mai putin stau austriecii (14,4 ore).

Cand este vorba de tipul de terminal de pe care europenii acceseaza internet-ul, Marea Britanie, Irlanda si Rusia sunt tarile unde smartphone-ul are o proportie de peste 20%, in timp ce in Turcia, Polonia si Portugalia, telefonul mobil conteaza cu sub 5%, iar PC-ul are peste 90%.

Europeanul sta in medie 27 de ore pe internet/luna, iar retele sociale sunt principala "activitate", cu o medie de 6,7 ore. Facebook are in Europa peste 270 milioane de vizitatori unici/luna, doar site-urile Google avand trafic mai mare (375 milioane vizitatori). Site-urile ce tin de Microsoft au peste 260 milioane de vizitatori unici, Wikipedia are peste 180 milioane de vizite, iar Yahoo! Sites, peste 140 milioane.

Cand e vorba de cotele de piata ale motoarelor de cautare, Google are o cota de 86%, iar Yandex Rusia are 10%. In medie, un user european a facut 138 de cautari pe internet in decembrie 2012, media fiind cea mai mare in Turcia (242 cautari) si cea mai mica in Danemarca (89).

La capitolul stiri pe internet s-a constatat ca timpul petrecut de useri a crescut in medie cu 10% fata de acum un an. Site-urile Yahoo!-ABC News Network au avut peste 34 milioane de vizitatori, BBC a avut peste 27 milioane, iar grupul HPMG News (Huffington Post si  TechCrunch) au trecut de 21 milioane.

Raportul cuprinde date despre utilizarea smartphone-urilor in cele mai mari cinci tari UE (Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie). In aceste cinci tari sunt 241 milioane de useri ai internetului mobil, iar rata de penetrare a smartphone-urilor a depasit 57%. In clasamentul marcilor, Samsung are 32% din piata, Apple are 21%, Nokia are 16%, HTC are 9%, iar RIM 7%.


Autor: hotnews.ro
Sursa: economie.hotnews.ro  Vineri, 22 Martie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu