luni, 11 martie 2013

Top 5 tablete ieftine şi bune

- 9 mar 2013

Cauţi o tabletă bună care să coste puţin? Acest material te va ajuta să-ţi faci o idee legat de ce ai putea să achiziţionezi de pe piaţa din România, fără să fii mai apoi dezamăgit. Una dintre marile dileme ale consumatorilor ţine de fiabilitatea tabletei care, în cazul unui produs ieftin, este pusă la îndoială.
Pe langă asta, când vorbim despre tablete ieftine, ne gândim şi la compromisuri ale căror efecte sunt resimţite încă de la prima utilizare. Este logic să fim un pic neîncrezători, până la urmă ceva trebuie sacrificat pentru ca acel produs să aibă un preţ foarte mic. Fie dotările, fie performanţele, fie partea constructivă (materiale utilizate, finisaje). În acest context, pare dificil să găsim un produs echilibrat.
Dar să privim şi partea plină a paharului: producătorii care concurează (şi) pe piaţa low-cost au în vedere tocmai acest balans - între preţ şi trio-ul ce defineşte până la urmă calitatea per ansamblu a tabletei. Astfel, se fac mici compromisuri (se taie din mai multe locuri câte puţin), aşa încât utilizatorul să nu fie lovit în plin de un inconvenient major.
Noi vă recomandăm cinci tablete care oferă o experienţă plăcută de lucru şi divertisment, la un preţ atractiv. Ce înseamnă preţ atractiv? Ceva sub 1000 de Lei - considerăm noi. Să nu uităm că un iPad mini (cea mai ieftină tabletă Apple - 16 GB, Wi-Fi only) costă peste 1600 de Lei.
Locul 5 - Allview Alldro 3 Speed DUO (999 Lei)
Allview putem spune că este deja un nume în România, iar încrederea în această companie creşte pe zi ce trece. Am avut ocazia să testez câteva dintre produsele lansate în 2012 inclusiv anul acesta, iar impresia per ansamblu a fost una deosebit de bună.
Allview Alldro 3 Speed DUO  se remarcă prin designul slim de 10 mm şi finisajul de calitate (aluminiu). Dotările de bază includ:
  • Ecran IPS de 9.7 inch, 1024 x 768 pixeli rezoluţie;
  • Sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean;
  • Procesor Dual Core 1.5 GHz şi 1 GB RAM;
  • 16 GB memorie internă, slot microSD;
  • 2 x Camere foto / Web (2 MP);
  • 1 port microUSB, 1 port mini HDMI;
  • Conectivitate Wi-Fi 802.11n;
  • Baterie LiPo 5900 mAh.
Am plasat-o pe locul 5 din cauza preţului la limită, celelalte modele selectate fiind ori semnificativ mai ieftine, ori ceva mai bine înzestrate tehnic.
Locul 4 - E-Boda Essential A200 (399 Lei)
Fără să strălucească la capitolul dotări, tableta E-Boda Essential A200 are marele avantaj al costului extrem de mic - doar 399 Lei. Iar la aceşti bani ne oferă următoarele:
  • Ecran capacitiv de 7 inch, 800 x 480 pixeli;
  • OS Android Ice Cream Sandwich;
  • Procesor single core 1 GHz, 512 MB RAM;
  • 4 GB memorie internă şi slot microSD;
  • Cameră Web 0.3 MP;
  • 1 port microUSB;
  • Conectivitate Wi-Fi 802.11n.
Tableta măsoară doar 9 mm grosime şi cântăreşte 330 de grame. Bateria are o capacitate de 3000 mAh.
Locul 3 - Evolio Evotab 3 (399 Lei)
Evolio este un alt brand românesc care se bucură de o apreciere pe piaţa autohtonă datorită produselor foarte accesibile ca preţ. Un bun exemplu în acest caz este tableta Evotab 3, ale cărei dotări sunt aproape identice cu cele ale modelului E-Boda A200. Este însă o idee mai uşoară (310 grame) şi are un design ceva mai deosebit.
Locul 2 - Allview Speed City (499 Lei)
Din punctul de vedere al unui utilizator care caută o tabletă compactă şi bine dotată la un preţ extrem de convenabil, Allview Speed City Superslim pare a fi soluţia ideală. Pentru cei 500 de Lei pe care îi plătim, primim în schimb un produs estetic, dar totodată solid. Materialele de calitate sunt cu adevărat remarcabile dacă ne raportăm la cost, iar dotările nu sunt nici ele de neglijat: procesorul Dual Core Cortex A9 la 1.2 GHz garantează o experienţă plăcută în jocuri, aplicaţii şi filme HD. Singurul inconvenient este autonomia destul de mică -  până la patru ore.
Locul 1 - Google Nexus 7 (999 Lei)
Singura tabletă de brand recunoscut internaţional prezentă în acest top este totodată şi cea mai performantă, datorită în primul rând procesorului Quad Core 1.2 GHz integrat pe o platformă nVidia. Ecranul capacitiv de 7 inch este şi el superior competitorilor din listă, având o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi unghiuri de vizionare excelente (178 de grade).
Unitatea de procesare grafică cu 12 nuclee şi suport 3D Stereo iese şi ea în faţă, iar ca dotare specială putem menţiona conexiunea NFC (Near Field Communication). Receptorul GPS integrat este şi el demn de apreciat. Nu în ultimul rând, tableta Google Nexus 7 oferă o autonomie foarte bună, de peste 9 ore.
Per ansamblu, Google Nexus 7 este o tabletă completă şi performantă, la un preţ foarte bun. Ce alegeţi însă, depinde de gustul şi necesităţile voastre.
sursa; go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu