miercuri, 10 aprilie 2013

 Bloguri cu sfaturi pentru grădinarii amatori
Bloguri cu sfaturi pentru grădinarii amatori Înzestraţi cu o adevărată pasiune de a munci în propria grădină, mai mulţi români s-au gândit că pot să și scrie despre activitatea lor din timpul liber, să ofere sfaturi utile celor care doresc să mănânce legume plantate în jurul casei lor.
Grădina visată [gradinavisata.wordpress.com] aparţine Alexandrei, care, la prima vedere este pasionată de flori, în special de trandafiri. Printre sfaturile utile pe care le oferă celor care îi citesc blogul se numără și acela de a fi foarte atenţi la achiziţia de seminţe sau butași din pieţe. Astfel, ea povestește cu umor cum căuta clematite roz, iar un precupeţ de la Obor i-a vândut liliac. ”A doua ţeapă a fost cu trandafiri. Tot așa, căutam trandafiri galbeni, agăţători și m-am ales cu un măceș albicios. Iar a treia ţeapă, când un piersic altoit s-a dovedit a fi un prun…pădureţ”, povestește Alexandra amuzată.
Minunile din grădina mea [victoriacus.wordpress.com] este un alt blog care ”atacă” problemele agricultorilor amatori. ”Ieri am terminat și de pus ultimele seminţe de roșii în lădiţe, am mai pus și o mulţime de flori și am umplut toate rafturile din casă de l-am speriat pe soţul meu, care se tot întreaba unde voi pune atâtea”, scrie Victoria în jurnalul ei de grădinărit și nu numai.
În grădina Mariei [ingradinamariei.wordpress.com] este un blog ”pentru toţi pasionaţii de legume ecologice”, iar unul dintre cele mai citite articole vorbește despre problemele cultivării roșiilor. ”Indiferent de sistemele pentru care optaţi la udarea plantelor, ea se face numai dimineaţa. La roșii aveţi grijă să udaţi doar la tulpină, nu și pe frunze. În general, legumele nu suportă udarea pe frunze direct, iar roșia este una din cele mai afectate în acestă privinţă”, le explică Maria celor care doresc să se bucure de tomate zemoase.
Elisa – grădina mea de vis [cuelisa.com] prezintă un calendar cu activităţile pe care ”stăpâna” blogului le desfășoară în anul în curs. ”Ieri 7 și azi 8 martie am curăţat trandafirii și i-am dezmușuroit, am tuns gardul viu, hibiscus, din curte, am plantat un arbust ornamental primit cadou de la o prietenă dragă, o magnolie mov și sunt fericită (oboseala nu mai contează). Am descoperit salata și capșunii de paiele ce le-am pus pe grădina astă-toamnă. Trebuie sa prașesc salata, e și plină de buruiană și să sap capșunii, atâţia câţi mai am, adică foarte puţini. De fragi nu mai zic, nu se vede nimic sub paie.”, consemnează Eliza în jurnalul său de grădinărit.
Legătura de pătrunjel [legaturadepatrunjel.blogspot.ro] este blogul lui Daniel, unul dintre puţinii bărbaţi care își scriu experienţele de grădinar în mediul online. Ce am remarcat noi la acest pasionat de plante este peniţa de poet cu care își așterne gândurile. ”Sunt la start, cu ochii stau pe tot ceea ce înseamnă informaţie meteo…, cu simţuri nebănuite deschid geamul în fiecare dimineaţă, trag aer în piept și dau verdict acelei zile…,privesc ce se întâmplă, scormonesc în pământ pentru a vedea cât de mult își dorește…, mă simt ca un pistolar și abia aștept să trag în pământ cu primele mele boabe…boabele de mazăre”, scrie Daniel.

Autor: agrointel.ro
Sursa: www.agrointel.ro  Duminica, 17 Martie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu