vineri, 5 aprilie 2013

Facebook Home - Facebook ia controlul asupra Android-ului

- 4 apr 2013

Mark Zuckerberg a prezentat în această seară noua sa viziune asupra viitorului Facebook în zona mobilă. El vrea să transforme un smartphone cu Android într-o casă pentru reţeaua socială. În felul acesta, smartphone-ul este dedicat aproape în totalitate interacţiunilor online. Mark Zuckerberg a subliniat faptul că nu vrea să construiască un telefon nou sau un sistem de operare nou şi a ales Android pentru faptul că este un sistem de operare deschis. Cineva ar putea să sugereze faptul că el s-a gândit şi la alte sisteme de operare mobile însă nu va avea nicio şansă să le transforme în felul în care o face cu sistemul de la Google.
Facebook Home - o nouă casă pentru Facebook, pe AndroiddFacebook Home - o nouă casă pentru Facebook, pe Androidd
Facebook Home este un launcher cu o familie de aplicaţii, care se suprapune efectiv peste Android. Update-urile venite acoperă întreg ecranul, iar textul este afişat peste ele. Atât ecranul principal al sistemului de operare, cât şi ecranul de deblocare sunt modificate. Interfaţa este ca şi inexistentă, iar pentru un simplu Like trebuie să atingi ecranul de două ori. Notificările, care erau anunţate în bara de sus, vin acum direct de la prietenii din lista ta. Cu gesturi simple ele pot fi date la o parte după ce au fost citite. Accesul la celelalte aplicaţii din sistemul de operare nu va fi restricţionat.
Facebook Home - notificărileFacebook Home - notificările
Aşa cum am prevăzut, Facebook Home este un launcher special ce poate fi instalat pe un smartphone cu Android. Pentru început, el va putea fi instalat pe smartphone-urile Samsung Galaxy S III, Galaxy S4, Galaxy Note II, HTC One şi One X+. Launcher-ul va fi disponibil în Play Store începând din 12 aprilie. Facebook a lansat programul Home pentru producătorii de telefoane mobile, care doresc să optimizeze launcher-ul pentru modelele lor. În acest program s-a înscris HTC, Samsung, Sony, AT&T şi alţii.
Facebook Home va ajunge la un moment dat şi pe tableteFacebook Home va ajunge la un moment dat şi pe tablete
La finalul prezentării Facebook Home şi-a făcut apariţia şi telefonul despre care s-a aflat în prealabil. El se numeşte HTC First şi nu a fost confirmată niciuna din specificaţiile neoficiale. Pentru că prezentarea s-a desfăşurat în Statele Unite, a fost anunţat preţul său în reţeua AT&T, irelevant pentru ţara noastră. Din fericire, reprezentanţii HTC au menţionat că el va intra şi în oferta Orange.
HTC First a fost anunţat odată cu Facebook HomeHTC First a fost anunţat odată cu Facebook Home
Sursa:
Theverge.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu