miercuri, 3 aprilie 2013

Soluţia Google pentru conservarea bateriei de pe smartphone-uri

de Adrian Popa Publicat la: 01.04.2013 18:30 Ultima actualizare: 02.04.2013 09:40
Una din modalităţile prin care utilizatorii de smartphone-uri pot reduce consumul de energie al dispozitivelor este reducerea luminozitatii ecranului. Google vine însă cu o idee interesantă, pentru care doreşte să obţină un brevet, transmite Ubergzimo.
Într-o primă fază, când bateria scade până la un anumit nivel (ex. 60%), se dezactivează animaţiile afişate de ecran. Într-o a doua fază, când nivelul bateriei se reduce şi mai mult (ex. ajunge la 40%), scade automat rezoluţia ecranului. Astfel, se reduce consumul, deoarece sunt afişaţi mai puţini pixeli. În faza finală, când bateria se apropie de descărcarea completă, ecranul permite doar afişarea unor anumite culori, cu accent pe negru şi roşu.
Mărirea autonomiei bateriilor de pe dispozitivele mobile reprezintă o miză mare pentru producătorii de electronice. Degeaba oferi cele mai bune specificaţii dacă dispozitivul oferit are o baterie care ţine doar câteva zeci de minute în regim de utilizare intensivă.

Pe de altă parte, Nokia are o altă abordare. Potrivit unor informaţii care circulă pe piaţă, compania lucrează la un smartphone care - datorită unui nou material dezvoltat de firma Sunpartner Group, ce poate fi ataşat pe spatele telefonului - se poate încărca de la lumina soarelui şi de la lumină artificială.
 

 
Inapoi la Yahoo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu