marți, 23 aprilie 2013

 Japonezii sunt de pe altă planetă. Vezi ce au mai inventat
Japonezii sunt de pe altă planetă. Vezi ce au mai inventat Japonezii sunt în topul tuturor clasamentelor atunci când vine vorba de tehnologie și inovaţie, iar ultima creaţie a celor de la Fujitsu este chiar revoluţionară.
Majoritatea dispozitivelor cu care interacţionăm, în prezent, sunt sensibile la atingere, dar cercetătorii de la Fujitsu au mers mai departe și au creat o nouă tehnologie care transformă hârtia în ecrane tactile. 
Tehnologia revoluţionară denumită Fingerlink Interaction System nu folosește un anumit hardware. Sistemul utilizează un webcam și un proiector, însă secretul stă în tehnologia de procesare a imaginii.  Sistemul monitorizează documentele pe care le atingi și știe unde se află degetele tale permiţând capturarea informaţiilor, fie că este vorba de hărţi sau de un banal document. Asemenea unui smartphone, utilizatorul poate copia o imagine sau un text pe care apoi să o stocheaze în memoria dispozitivului. Această tehnologie funcţionează chiar și pe suprafeţe curbate sau cu asperităţi.
 
Fingerlink Interaction System este încă în curs de dezvoltare, iar cercetătorii intenţionează să o ofere publicului larg anul viitor.
 Autor: capital.ro
Sursa: www.capital.ro  Sambata, 20 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu