luni, 25 noiembrie 2013

 Uite cum poţi scoate fumul de ţigară din casă
Uite cum poţi scoate fumul de ţigară din casă
E mai greu să aerisești așa cum trebuie acum, că a venit frigul. Iar dacă obișnuiești să fumezi în casă situaţia se complică și mai mult. Fumul rămâne îmbibat în pereţi, în perdele și în canapele. O simplă aerisire nu este de ajuns. Iată ce mai poţi face.
- Pentru pereţii albi se poate folosi o soluţie obţinută din apă și clor, în care se înmoaie o cârpă care se stoarce foarte bine, se pune pe o mătură. Pereţii de alte culori se pot curăţa cu o cârpă umezită cu apă, însă mirosul nu se va duce decât prin rezugrăvire.
 

- În cazul perdelelor, dacă mirosul de tutun nu se îndepărtează după o simplă spălare, ţine-le 15 minute într-o soluţie de apă cu sare și puţin oţet. Sarea ajută la albirea perdelelor și la o ușoară apretare a acestora, iar oţetul îndepărtează mirosul de fum.
 

- Sunt trei ingrediente care absorb mirosul din cameră: oţetul, cafeaua și cărbunii. Lasă un castronel de oţet peste noapte, în cameră, sau unul cu cărbuni pisaţi, și mirosul de ţigară va fi neutralizat. Cafeaua boabe o poţi pune într-o cutie deschisă pe care să o lași câteva zile.
 

- Parfumează casa cu câteva coji de portocală sau lămâie și lasă-le până se deshidratează.
 

- Pe viitor, cumpăra nisip special pentru scrumieră, care îndepărtează mirosul de fum.
 

Oţetul, cafeaua, cărbunii și cojile de citrice sunt la fel de utile și pentru anihilarea fumului de ţigară din mașină. Aici, mai poţi spăla banchetele cu o cârpă înmuiată în apă, în care ai adăugat câteva picături de ulei esenţial de portocale sau de pin.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 15 Noiembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu