luni, 25 noiembrie 2013

 10 lucruri din casa ta pe care trebuie să le arunci la gunoi dacă nu vrei să te îmbolnăvești
10 lucruri din casa ta pe care trebuie să le arunci la gunoi dacă nu vrei să te îmbolnăvești Stiai ca, pe langa medicamentele si alimentele expirate, pe care le evitam cu totii, avem in casa o sumedenie de alte obiecte folosite zilnic care ne pun sanatatea in pericol?
Iata cele mai periculoase 10 obiecte din casa ta pe care trebuie sa le arunci urgent la gunoi, daca tii la sanatatea ta si a familiei tale:
1. Scapa de pernele vechi si ingalbenite. Culoarea nu este singurul criteriu de calitate. Stiai ca o perna noua isi va dubla greutatea in primii trei ani de utilizare din cauza prafului si acarienilor pe care ii va acumula in aceasta perioada?
Pentru a verifica daca perna ta se mai afla in perioada de valabilitate, pliaz-o in doua. Daca perna revine la forma initiala, fara ajutorul tau, o mai poti pastra si folosi. Insa daca ramane in pozitia in care ai pliat-o, e momentul sa-i spui adio.
2. Daca un aspirator este functional, nu insemna ca nu este periculos pentru sanatatea ta si a familiei tale. Dupa aproximativ 6 ani aspiratorul trebuie aruncat si inlocuit, chiar daca inca isi face datoria, cel putin aparent. Mai multe studii efectuate de cercetatori arata ca un aspirator vechi face mai mult rau decat bine, fiind responsabil pentru raspandirea alergenilor, prafului, bacteriilor, una dintre cele mai periculoase fiind E. coli , din cauza faptului ca filtrele uzate nu mai au capacitatea de a le retine in interiorul acestuia.
3. In timp ce noi asociem masina de spalat cu hainele curate si dezinfectate, unele studii demonstreaza ca aceasta poate contine in jur de o suta de milioane de bacterii E. Coli, extrem de periculoase pentru sanatatea noastra. Iar programele de scurta durata, cu spalare la temperaturi sub 40 de grade Celsius, folosite cel mai frecvent de multi dintre noi, nu sunt capabile sa distruga Stafilococul auriu, responsabil pentru aparitia infectiilor urinare sau a pneumoniei. Asadar, chiar daca este functionala, o masina de spalat haine trebuie inlocuita la fiecare 10-11 ani.
4. Verifica si saltelele paturilor din casa. Cati dintre noi isi schimba salteaua la fiecare cativa ani? Pana si o saltea de calitatea superioara care costa o mica avere ar trebui sa fie schimbata la 10 ani. Iar daca pe suprafata acesteia incep sa apara denivelari, e cazul s-o arunci la gunoi si s-o inlocuiesti cu cea noua.
Pe langa durerile de spate provocate de denivelarile mentionate mai sus, salteaua poate declansa aparitia diverselor alergii, din cauza acarienilor, prafului si particulelor de tesut uman care se acumuleaza in interiorul ei de-a lungul anilor.
Citește restul articolului pe casadex.ro

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Duminica, 17 Noiembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu