luni, 25 noiembrie 2013

Sfaturi și soluţii naturale pentru curăţenia casei
Sfaturi și soluţii naturale pentru curăţenia casei
Daca ai o locuinta spatioasa, este de preferat sa incepi curatenia din camera care este mai incarcata, sau care iti place mai putin.

Cand stergeti praful sau spalati o anumita zona, regula este sa incepeti de sus in jos. Astfel, o sa evitati sa curga detergentul, sau sa se depuna praful pe suprafata proaspat curatata.
Dupa ce praful de pe dulap, biblioteca, masa a fost sters, treceti la spalatul podelelor. In felul acesta, o sa evitati ca mizeria sa se extinda si sa lase urme pe podea.
Foloseste produse naturale
In bucataria ta se gasesc diverse produse alimentare pe care le-ai putea folosi in locul detergentilor. Iata care sunt recomandarile noastre:
Zeama de lamaie
Poti sa folosesti zeama de lamaie, pentru a curata grasimea si petele de grasime, de mancare, sau de cafea, dar si rugina.
Se poate folosi zeama de lamaie, pur si simplu, lasand-o sa actioneze timp de 30 de minute.
Sau se poate prepara o solutie astfel: 200 ml de zeama de lamaie, o lingurita de ulei de masline si 50 ml de otet.
Toate aceste ingrediente se toarna intr-un pulverizator si esti gata sa treci la treaba! Aceasta solutie este ideala pentru masa sau blatul de bucatarie.
Pentru a curata baia si bucataria, dar si a spala vasele, poti sa-ti faci o pasta de curatat din 100 ml de zeama de lamaie si 100 de grame de bicarbonat de sodiu.
De asemenea, daca amesteci 400 de ml de zeama de lamaie cu un 1 litru de apa clocotita ai obtinut un inalbitor pentru hainele albe, din bumbac. Atentie! Pentru matase nu este indicata aceasta solutie.
Daca vrei o solutie buna pentru geamuri, amesteca 100 de ml de zeama de lamaie, 200 ml de otet si 500 ml de apa fierbinte.
Otetul alb distilat
Daca tocmai ai zugravit, sau ai retusat ceva cu o pensula, iata o solutie pentru a indeparta vopseaua de pe pensule. Pune 500 ml de otet la fiert intr-o cana, iar cand da in clocot, pune pensula murdara.
Poti lasa peste noapte pensula in cana, iar dimineata o vei avea ca noua!
Pentru a curata parchetul, poti amesteca 200 de otet cu un litru de apa si poti adauga doua-trei picaturi de ulei esential cuisoare.
Mirosul de otet dispare dupa ce suprafata care a fost curatata se usuca, dar daca acesta te impiedica sa lucrezi, poti picura zeama de lamaie. In felul acesta, mirosul este estompat.
Cu ajutorul otetulul alb distilat poti curata aproape orice zona din casa: vasul de toaleta, chiuveta, faianta, gresia, aparatura electro-casnica, frigiderul, aragazul, cada.
Otetul poate degresa, dezinfecta, distruge bacteriile si mucegaiul, gratie nivelului de aciditate. Atentie! Nu folosi niciodata otet la stergerea si curatarea suprafetelor din marmura.
Bicarbonat de sodiu
Se poate folosi in locul prafului de curatat, pentru ca degreseaza foarte bine oalele, tavile, tigaile.
Daca frigiderul tau a prins un miros greu, poti sa apelezi la un truc, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pune o farfurie cu bicarbonate de sodiu in frigider, iar mirosul o sa dispara.
Amesteca 100 grame de bicarbonat de sodium cu 1 litru de apa si ai obtinut o solutie pentru obiectele din otet inoxidabil, portelan, plastic.
Pentru a desfunda tevile de la baie sau bucatarie, poti sa faci o solutie din 200 grame de bicarbonat, 50 ml de otet si 1 litru de apa.
Toarna saptamanal aceasta solutie pe tevi, iar mirosul neplacut o sa dispara.
Daca ai vase care pastreaza urme de arsuri alimentare, le poti curata daca le lasi peste noapte in apa fierbinte cu bicarbonate. Dimineata, le poti freca cu un burete, iar murdaria o sa dispara imediat.
 


Autor: Avantaje.ro
Sursa: www.avantaje.ro  Luni, 18 Noiembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu