luni, 25 noiembrie 2013

 Uite ce poţi face cu o lingură de sare! Nu te-ai fi gândit!
Uite ce poţi face cu o lingură de sare! Nu te-ai fi gândit!
Sarea poate fi folosită cu succes atât în bucătărie, la prepararea mâncărurilor cărora le dă gust, cât și în gospodărie ajutându-te când nici nu te aștepţi. Iată ce poţi face cu doar o lingură de sare!
 
Dacă ai scăpat un ou pe covor pentru a evita să pătezi ţesătura este recomandat să presari două, trei linguri cu sare. Aceasta va absorbi oul în câteva minute, iar apoi vei putea curăţa fără nici o grijă!
 

Dacă ai ars mâncarea într-o oală sau o tigaie, adaugă sare și freacă ușor zonele pătate. Sarea te va ajuta să îndepărtezi cu ușurinţă urmele lăsate de arsură.
 

Dacă vrei să dai strălucire unei suprafeţe de cupru folosește o pastă formată din sare, făină și oţet în cantităţi egale și aplic-o pe metal cu ajutorul unei cârpe. Freacă ușor, iar apoi clătește bine.
 

În cazul în care blatul mesei sau cel pe care se prijină chiuveta este pătat cu urme albe lăsate de apă, curăţă folosind o pastă formată dintr-o lingură de sare și una de ulei vegetal.
 

Folosește sarea de bucătărie pentru a curăţa ceștile și cănile pătate de urme de cafea.
 

Pentru a scăpa de petele de pe covor și pentru a înviora culorile acestuia folosește pentru curăţare o soluţie din sare și oţet.Pulverizează pe covor, perie bine, iar apoi aspiră.
 

Sarea îndepărtează cu succes petele de sânge sau de transpiraţie de pe materialele textile. Folosește o soluţie formată din apă fierbinte și sare și pulverizează în zonele pătate. Apoi spală ţesătura în mod normal.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Duminica, 24 Noiembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu