miercuri, 15 ianuarie 2014

Iată cum verifică SRI iPhone-urile
Iată cum verifică SRI iPhone-urile Institutul pentru Tehnologii Avansate al Serviciului Român de Informaţii (SRI) are o aplicaţie software care-i permite să afle chiar și informaţiile șterse din memoria iPhone-urilor.


Aplicaţia iXAM, cumpărată de institutul care oferă suport tehnic pentru operaţiunile SRI, vizează "extragerea și analizarea datelor stocate în memoria dispozitivelor produse de Apple de tip iPod, iPad, iPhone (inclusiv iPhone 4)", potrivit unui document oficial. În plus, programul este capabil să recupereze și fișierele ce au fost șterse din memoria dispozitivelor mobile luate în vizor. De asemenea, nici codul de siguranţă, cel în baza căruia sunt blocate telefoanele inteligente, nu mai este în siguranţă, aplicaţia putând să-l identifice fără a produce "modificări detectabile ulterior analizei".

Analiza Facebook-ului și a locaţiilor GPS
Cei care se așteptau ca datele extrase să vizeze doar registrul de apeluri, respectiv apelurile primite, efectuate și ratate, și SMS-urile sau mailurile, se înșală. În afară de acestea, aplicaţia de analiză a dispozitivelor mobile "suspecte" pe care o are Institutul pentru Tehnologii Avansate mai poate afla și informaţii referitoare la ultimele adrese de internet accesate, deci nu ar fi exclusă în acest sens nici reţeaua de socializare Facebook. Pot fi verificate și informaţii referitoare la conturile de e-mail folosite și la conexiunile WiFi și Bluetooth realizate și nu sunt "iertate" de la analiză nici agenda telefonică și coordonatele GPS ale locaţiilor salvate.

Pozele și filmuleţele, la control!
Și fișierele de tip multimedia, și anume cele audio, video și fotografiile, pot fi extrase din telefoanele inteligente cu ajutorul aplicaţiei pentru care Institutul pentru Tehnologii Avansate și-a prelungit licenţa până în vara acestui an. Acestora li se adaugă fișierele de tip text și office, precum și informaţiile generale despre dispozitivul mobil analizat și seria cartelei SIM.

Cum sunt extrase datele
După cum se arată în documentul oficial, "analiza mediilor de stocare și achiziţia datelor" va fi efectuată la "nivel fizic". Drept urmare, extragerea datelor din telefoanele "suspecte" se va realiza prin intermediul unei interfeţe USB, iar aplicaţia va permite exportarea datelor în rapoarte de tip document, compatibile Microsoft Office, potrivit www ziarulring.ro .

7 luni mai este valabilă licenţa pentru aplicaţia ce analizează telefoanele inteligente, existând însă posibilitatea de prelungire.

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Miercuri, 8 Ianuarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu