joi, 20 februarie 2014

Număr record de aplicaţii Android infectate cu malware
Număr record de aplicaţii Android infectate cu malware La sfârșitul lunii ianuarie 2014, Kaspersky Lab a înregistrat aproximativ 200.000 de mostre unice de malware pentru dispozitive mobile, în creștere cu 34% faţă de luna noiembrie a anului 2013, când fuseseră înregistrate peste 148.000 de mostre .
Infractorii cibernetici își concentrează în continuare eforturile pe telefoanele mobile care rulează sistemul de operare Android. Raportul Kaspersky Lab a constatat că, în luna ianuarie, numărul de aplicaţii pentru Android cu componentă malware a depășit 10 milioane.
Pe 30 ianuarie 2014, Google Play includea 1.103.104 de aplicaţii. Magazinele alternative, neoficiale, conţin mult mai multe, iar acestea sunt mult mai susceptibile să aibă componente malware. Kaspersky Lab a identificat până acum 10 milioane de aplicaţii cu factor de risc, deoarece infractorii cibernetici folosesc, de asemenea, software Android legitim ca vehicul pentru codul malware.
În majoritatea cazurilor, programele malware au drept ţintă informaţiile financiare ale utilizatorului. De exemplu, acesta a fost cazul cu versiunea pentru mobil a troianului Carberp, care este originar din Rusia. Acesta interceptează datele de autentificare de îndată ce sunt transmise către serverul unei bănci.
Potrivit experţilor Kaspersky Lab, majoritatea aplicaţiilor malware pentru Android sunt, în prezent, dezvoltate în Rusia.
Pentru a evita infecţiile malware, experţii îi sfătuiesc pe utilizatori să urmeze aceste recomandări:
• Nu activaţi modul "dezvoltator" de pe dispozitiv
• Nu activaţi opţiunea "instalaţi aplicaţii din surse terţe"
• Instalaţi numai aplicaţii de pe canalele oficiale
• Când instalaţi aplicaţii noi, fiţi atenţi la drepturile pe care le solicită
• Utilizaţi o soluţie antivirus


Autor: Capital.ro
Sursa: www.capital.ro  Joi, 20 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu