joi, 20 februarie 2014

 Opt moduri uimitoare în care poţi folosi ceapa
Opt moduri uimitoare în care poţi folosi ceapa Orice gospodina stie ca nicio tocana si nicio ciorba nu se fac fara un pic de ceapa calita. Folosesti ceapa si la ciorba de fasole, taiata in solzisori in salate si multe alte feluri de mancare. Ce poate nu stiai este ca fasolea este de mult ajutor si in afara bucatariei. Ti-ai fi imaginat ca poti apela la ea pentru dezghetarea parbrizului sau pentru lustruirea metalului?
La ce este buna ceapa:
1. Respinge insectele. Vrei sa fii un pic singura si nemuscata de tantari? Ia o ceapa si freaca-ti hainele sau pielea. Daca mai scapa vreo intepatura, tot ceapa te scoate din impas: frectioneaza zona cu ceapa cruda si-ti vei calma zona iritata.
2. Te scapa de durerea de gat. Fierbe o jumatate de ceapa si fa-ti un ceai care alunga durerea si iritatiile gatului.
3. Scoate aschiile de sub piele. Ia o bucata mica de ceapa si asaz-o peste aschie cu ajutorul unei benzi adezive. Mentine o ora si vei vedea dupa ca aschia va fi mai usor de inlaturat.
4. Lustruieste metalul. Zdrobeste o ceapa si combin-o cu apa. Ia amestecul cu ajutorul unei carpe si freaca robinetele si dusul. Acestea vor straluci apoi.
5. Curata gratarul. Te-ai saturat de solutiile puternic mirositoare si acide pentru a curata cuptorul si gratarul? Infige furculita intr-o jumatate de ceapa si, cand instrumentele sunt fierbinti, incearca sa elimini depunerile.
6. Este o vopsea cat se poate de eco si de... portocalie. Foile de ceapa pot fi puse intr-un ciorap de dama sau intr-un filtru de cafea si fierte vreme de 20 de minute. Lichidul rezultat este o vopsea perfecta pentru hartie sau tesaturi.
7. Previne inghetarea parbrizului. Taie jumatate de ceapa si sterge cu ea parbrizul de cu seara. Vei preveni inghetarea acestuia.
8. Absoarbe mirosul de "proaspat vopsit". Pune intr-un bol cu apa cateva felii de ceapa. Lasa bolul peste noapte in camera proaspat vopsita pentru a absorbi mirosul de vapori degajati de vopsea.

Autor: Bzi.ro
Sursa: lifestyle.bzi.ro  Miercuri, 29 Ianuarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu