Nu a fost o iarna deloc blanda pentru americani si nici pentru telefoanele lor. Loviti de vortexul polar care a atins si temperaturi de -37 de grade Celsius, americanii au supravietuit gerului, dar au sesizat ca telefoanele care costa chiar si 1000 de dolari nu au trecut cu bine peste aceasta perioada.
 
Astfel, pe internet au aparut teste, tutoriale si sfaturi pentru proprietarii de smartphone-uri care vor ca dupa aceasta iarna sa mai ramana cu un telefon intreg in buzunar.
 
Americanii de la PopularMechanics.com au prezentat un infografic, dupa ce au testat mai multe telefoane, cu rezistenta aparatelor la frig. Precizam ca infograficul este in grade Fahrenheit, in timp ce noi vom prezenta situatia transformandu-le in Celsius.
 
La -12 gade Celsius (10 grade Fahrenheit), conform studiului, ecranele majoritatea telefoanelor incep sa dea mici rateuri, mai ales daca vorbim despre modele cu ecran tactil.
 
La -23 de grade Celsius, problema se muta de la ecran la baterie, unele baterii incepand sa cedeze cu totul, chit ca telefonul era incarcat complet la inceputul testului.
 
La -28 de grade Celsius, unele telefoane se inchid complet, in timp ce celelalte care inca raman pornite au probleme uriase la LCD si baterie in clipa in care se ajunge la -34 de grade Celsius.
 
La -40, -45 de grade Celsius, toate telefoanele devin inoperabile complet.