sâmbătă, 1 martie 2014

8 trucuri să-ţi meargă mai bine telefonul
8 trucuri să-ţi meargă mai bine telefonul Aplicaţiile incompatibile, imaginea de fundal și lipsa unui antivirus îngreunează funcţionarea telefonului mobil
Telefonul tău merge greu și se blochează des? S-ar putea să nu fie el de vină, ci aplicaţiile pe care le-ai instalat chiar tu, de-a lungul timpului. Iată ce trebuie să faci pentru ca mobilul să prindă din nou viteza de altă dată. 
Telefoanele inteligente de tip smartphone sunt din ce în ce mai performante, însă aplicaţiile pe care le instalezi mănâncă tot mai multe resurse. Așa se face că, de multe ori, investești o sumă mare de bani într-un telefon și te trezești apoi că merge foarte greu. Specialiștii yoda.ro îţi pun ce să faci dacă te afli într-o astfel de situaţie.
Instalează aplicaţii compatibile și de încredere
Dacă ai Android, limitează-te doar la magazinul Play. Atunci când instalezi o aplicaţie care nu e compatibilă, se pot întâmpla mai multe lucruri nedorite. De exemplu, aplicaţia s-ar putea să nu ruleze foarte bine. Observând că nu funcţionează, vei dori să o dezinstalezi, însă  e posibil să nu reușești să faci acest lucru sau să-ţi fie foarte greu. Mai mult ca sigur, când instalezi o aplicaţie care nu este compatibilă, telefonul ţi se va bloca.
Șterge aplicaţiile pe care nu le folosești
Nu strică, din când în când, să faci inventarul aplicaţiilor instalate, iar pe cele pe care le folosești extrem de rar sau nu le folosești deloc să le ștergi. Este vorba despre jocuri, filme, clipuri cu muzică, chat etc. Nu are nici un rost să păstrezi în telefon aplicaţii pe care nu le utizilezi dar care îţi ocupă memoria și îţi fac mobilul să meargă foarte greu.  
Folosește o aplicaţie care îţi „curăţă" telefonul
O aplicaţie de tipul „task killer" îmbunătăţește mult performanţele telefonului tău. Aplicaţia „Advanced Task Killer" din magazinul Play este una dintre opţiuni, însă oferta este foarte bogată. Ai de unde alege!  "Clean Master" este un alt soft care te poate ajuta să faci curăţenie în telefon și să îl ajuţi să prindă viteză. Din când în când, îţi va spune că memoria telefonului este folosită în proporţie de 90% și că este timpul să faci curăţenie.
Resetează telefonul!
Dacă telefonul tău refuză să te mai asculte, indiferent de ce ai face, poţi da o resetare generală prin care pierzi toate fișierele personale, jocuri, aplicaţii, poze, muzică, filme însă nu vei pierde nici un fișier din sistem. În acest fel, telefonul va reveni la setările și valorile sale din fabrică.
Atenţie la widget-uri!
Acestea pot îngreuna performanţele telefonului tău, care se va mișca foarte încet sau chiar se va bloca. Acordă puţină atenţie widget-urilor care se updatează des, pentru că acestea îţi mănâncă resurse. Dacă le elimini, telefonul tău va merge mult mai bine.
Instalează-ţi un antivirus
Alege un antivirus bun, în care ai încredere. Vei găsi în magazinele de aplicaţii inclusiv produse gratuite. Limitează-te, totuși, la un singur antivirus. Dacă ai două astfel de softuri, nu vei avea un telefon mai rapid. Dimpotrivă.  
Fără imagine de fundal!
Atenţie la wallpaper! Dacă ai pe ecran setată o imagine frumos colorată care se mai și mută dintr-un loc în altul, e posibil să îngreunezi funcţionarea telefonului. Lasă un fundal simplu dacă vrei să ai un telefon care se mișcă rapid.
Ai folosit o aplicaţie? Închide-o!
Este vorba despre aplicaţii precum GPS, Wi-Fi, Bluetooth, mobile data. De obicei, după ce le folosești, uiţi să le închizi, iar acest lucru face ca telefonul tău să meargă mai greu. 
Uite cum ștergi o aplicaţie dacă ai Android!
Pentru a dezinstala o aplicaţie pe un telefon Android trebuie să urmezi trei pași:
- Acesezi Meniul de aplicaţii din telefon;
- Selectezi butonul Opţiuni;
- Alegi în funcţie de titulatura butonului Dezinstalare/Administrare aplicaţii/Ștergere, apoi apeși pe aplicaţia pe care dorești s-o dezinstalezi și confirmi dezinstalarea. 
- Poţi face această setare doar pentru acele aplicaţii instalate de tine, nu și pentru cele preinstalate. 

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 24 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu