sâmbătă, 22 martie 2014

Avertisment fara precedent pentru toti utilizatorii de WhatsApp
Avertisment fara precedent pentru toti utilizatorii de WhatsApp Aplicaţia WhatsApp pentru Android ar putea permite hackerilor să citească mesajele trimise de utilizatori
''Baza de date a aplicaţiei WhatsApp este salvată pe cardul SD, care poate fi citit de orice aplicaţie Android căreia utilizatorul îi permite să acceseze cardul. Pentru că majoritatea oamenilor autorizează astfel de aplicaţii, pot exista probleme'', a avertizat expertul olandez în probleme de securitate informatică Bass Bosschert, citat de gandul.info.
De altfel, pentru a demonstra aceste probleme, Bosschert a scris un cod despre care susţine că ar putea fura date din WhatsApp. ''Facebook nu avea nevoie de a cumpăra WhatsApp pentru a ne citi mesajele'', a declarat Bosschert, sugerând că acestea ar putea fi accesibile unui hacker cu o minimă experienţă.
Cu toate acestea, reprezentanţii companiei care a dezvoltat WhatsApp spun că pericolul este ''supraevaluat''. ''În condiţii normale, datele de pe cardul SD nu sunt în pericol. Telefonul devine vulnerabil, însă, dacă utilizatorul descarcă un virus sau un program periculos'', au declarat aceștia.

Autor: wowbiz.ro
Sursa: www.wowbiz.ro  Sambata, 15 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu