sâmbătă, 22 martie 2014

Google: Toate căutările pe Google sunt criptate
Google: Toate căutările pe Google sunt criptate  
Deși nu spune nimeni că o metodă de criptare nu poate fi spartă, decizia de a cripta căutările pe Google reprezintă o mișcare bună, scrie playtech.ro.
 

Anul trecut, Edward Snowden ne-a lăsat pe toţi cu gura cascată prin intermediul unor materiale legate de practicile de urmărire implementate online, la nivel global, de Guvernul American și NSA. Tot atunci, am devenit cu toţii un pic mai precauţi și mai paranoici când vine vorba de activitatea noastră online. Nu a ajutat, desigur, nici faptul că giganţi precum Google sau Microsoft, obligat-forţat, au oferit instituţiilor interesate tomuri întregi de date despre fiecare dintre noi.
De atunci, companii precum Google au protestat intens împotriva acelor practici, iar pentru că schimbările la nivelul legislaţiei în vigoare din SUA nu vor veni prea curând, au luat deciziile în propriile mâine. În primul rând, la nivel global, toate căutările pe care le executaţi prin popularul motor de căutare vor fi realizate prin HTTPS într-un mod criptat și sigur. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Luni, 17 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu