sâmbătă, 1 martie 2014

Sunt aici - prima aplicatie romaneasca de localizare
Sunt aici - prima aplicatie romaneasca de localizare In urma accidentului aviatic din muntii Apuseni , observand dificultatea de localizare, greutatea cu care a fost posibila trimiterea si receptionarea datelor referitoare la locul accidentului, am decis sa aducem o contributie proprie la rezolvarea acestor tipuri de situatii si nu numai, prin dezvoltarea unei aplicatii ce poate fi folosita atat de in mod online cat si offline. Acest serviciu personal de localizare este compus dintr-un site web (suntaici.com) si o aplicatie care ruleaza pe sisteme cu Android (in curand si iOS).
"Sunt aici" este o aplicatie/serviciu de localizare bazat pe reteaua GSM si/sau GPS, prin care orice utilizator isi poate marca locatia la un moment dat pe siteul suntaici.com.
Aplicatia functioneaza pe smartphone-urile ce au conexiune la internet (mod online), dar si pe cele care nu au o conexiune la internet (mod offline). Pentru sistemele care functioneaza in modul online transmisia locatiei pe serverul suntaici.com se face prin Internet, iar pentru cele care functioneaza in modul offline transmisia se face prin sms (tarif normal).

UTILITATE
Serviciul este destinat localizarii persoanelor ratacite (copii, persoane aflate in dificultate), care doresc sa comunice pozitia in care se afla; este util atat in excursii in natura cat si in deplasari in orase, si in orice situatie in care se doreste comunicarea pozitiei.

Cum se utilizeaza (utilizarea este foarte simpla si intuitiva):
Mod online:
- La deschiderea aplicatiei selectati cum doriti sa se realizeze localizarea - prin Reteaua GSM sau GPS. Localizarea prin Reteaua GSM este foarte rapida dar nu ofera o precizie/acuratete foarte buna. Localizarea prin GPS este mai lenta, nu poate fi folosita in cladiri, dar ofera o precizie/acuratete foarte buna.
- Apasati butonul start pentru a incepe localizarea, moment in care trebuie sa introduceti numarul de telefon, emailul sau orice cuvant cheie dupa care doriti sa fiti gasit pe harta siteului suntaici.com
-Odata aparuta harta, locatia dvs. a fost inregistrata. In acest moment puteti vizualiza locatia dvs pe harta aplicatiei, puteti vedea Latitudinea, Longitudinea si Acuratetea locatiei obtinute, precum puteti trimite SMS cu locatia dvs. catre una sau mai multe persoane din lista de contacte.

Mod offline:
- La deschiderea aplicatie veti fi instintat de faptul ca nu aveti conexiune la internet.
- Selectati modul de localizare: GPS.
- Apasati butonul start pentru a incepe localizarea, moment in care trebuie sa introduceti numarul de telefon, emailul sau orice cuvant cheie dupa care doriti sa fiti gasit pe harta siteului suntaici.com
- Atunci cand aplicatia ruleaza in modul offline nu veti putea vizualiza harta. In acest moment veti fi intrebat daca doriti sa inregistrati locatia dvs pe suntaici.com prin sms; odata ce ati acceptat aceasta, sms-ul va fi trimis automat (tarif normal) catre suntaici.com, moment in care locatia dvs va deveni disponibila pe site.

IMPORTANT:
Locatia dvs pe siteul suntaici.com poate fi vizualizata doar de cei ce cunosc cuvantul cheie scris de dvs in momentul inregistrarii locatiei de pe telefon. Aplicatia inregistreaza doar ultima locatie transmisa de telefonul dvs si nu are functii de tracking.


Louise Maria Dumitru
0724074263
www.suntaici.com


Autor: Louise Maria Dumitru
Sursa: www.suntaici.com  Joi, 27 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu