joi, 13 martie 2014

Virus cibernetic de spionaj atribuit Rusiei vizează reţele guvernamentale ale ţărilor NATO
Virus cibernetic de spionaj atribuit Rusiei vizează reţele guvernamentale ale ţărilor NATO
Un program de spionaj informatic pe care specialiștii îl consideră opera serviciilor secrete ruse vizează reţelele guvernamentale ale statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, oficiali de la București anunţând că România nu a fost afectată direct de acest virus.
 Sute de computere guvernamentale din ţări europene și din Statele Unite au fost afectate de virusul cibernetic Turla, despre care experţii cred că este opera Guvernului Rusiei.

"Este vorba de un virus informatic sofisticat (...) care are vizează obiective guvernamentale occidentale. Poartă toate caracteristicile Rusiei", explică Jim Lewis, expert la Centrul pentru Studii Strategice și Internaţionale de la Washington.
Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a refuzat să comenteze informaţiile. În mod similar au procedat Pentagonul și Departamentul american pentru Securitatea Internă.
Virusul cibernetic este monitorizat de serviciile de spionaj de câţiva ani, iar compania de profil Symantec estimează că aproximativ 1.000 de reţele au fost accesate de acest soft de spionaj.
Surse guvernamentale din România, Cehia, Estonia și Polonia au anunţat că nu au fost afectate direct de acest virus informatic. Alte state membre NATO au refuzat să comenteze informaţiile.
 


Autor: Mediafax
Sursa: www.mediafax.ro  Duminica, 9 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu