marți, 22 aprilie 2014

15 lucruri pe care nu le știai despre călătoria cu avionul
15 lucruri pe care nu le știai despre călătoria cu avionul Americanii au cules informaţii de la cunoscători în domeniu
Călătorim cu avionul des însă, chiar și așa, există lucruri despre zbor pe care nu le cunoaștem și la care nu ne-am fi gândit niciodată. Un utilizator al site-ului Reddit, citat de Huffington Post,  a făcut o listă cu lucruri mai puţin știute după ce a cules informaţii de la profesioniști din domeniul aviaţiei. 
Lumina difuză pregătește pasagerii pentru evacuare - Când un avion aterizează în timpul nopţii, însoţitorii de zbor diminuează intensitatea luminii în caz că este nevoie să evacueze pasagerii la aterizare. Ochii sunt deja adaptaţi la întuneric, astfel că poţi vedea mai bine odată ce ajungi în exteriorul avionului.
Poţi descuia o toaletă din exterior - De obicei, există un mecanism de lacăt ascuns în spatele plăcuţei de pe ușă care interzice fumatul.
Aerul pe care îl respiri este de la motor - Aerul pe care îl respiri în avion este, de fapt, aer comprimat de la motor. 25-50% din cantitatea de aer ajunge în cabina pilotului, iar restul este pentru pasageri.
Păturile primite de pasageri nu au fost spălate - "Păturile și pernele alea? Au fost reîmpăturite și îndesate în locul pentru bagaj», potrivit unei persoane care a lucrat la compania  Southwest. Tăvile pe care este servită mâncarea sunt folosite de multe ori de către părinţi la schimbarea scutecelor.
Pilotul te poate aresta în mijlocul zborului - El are o autoritate aproape nelimitată. Poate să te aresteze, să dea amenzi și chiar să accepte testamentul unui pasager pe moarte.
Poţi fi avansat la prima clasă- Poţi avansa la clasa business sau la clasa întâi după ce ușile avionului se închid. "Ajută dacă ești prietenos, bine îmbrăcat, arătos, unul dintre prietenii noștri sau toate cele menţionate", a declarat un însoţitor de zbor anonim.
Piloţii adorm în timpul zborului - Între 43- 54%  dintre piloţi chestionaţi în Marea Britanie, Norvegia și Suedia au recunoscut că au adormit în timp ce pilotau avionul.
Se fură vestele de salvare - Unele persoane fură vestele de salvare, a spus George Hobica, expert în linii aeriene.
Există mânere speciale în caz că însoţitorii de zbor cad din avion - În cazul unei evacuări de urgenţă, când însoţitorii de zbor manevrează ușa, pasagerii îi pot împinge pe aceștia din drum. Mânerele sunt acolo pentru ca însoţitorii de zbor să se prindă de ele, a spus același utilizator George Hobica.
Măștile de oxigen îţi asigură doar 15 minute de aer - Dacă măștile de oxigen coboară, ai la dispoziţie doar aproximativ 15 minute de oxigen din punctul în care le-ai scos.
Însoţitorii de zbor îţi reţin câteodată cina - ?i se amână servirea mesei astfel încât să adormi și personalul  să aibă mai puţine de făcut.
Nu ar trebui să bei apa din avion - Instalaţiile care ar trebui să purifice canalizarea de la toaletă și cele care trebuie să reumple avionul cu apă potabilă se află la o distanţă de câţiva metri una de alta.
Echipajul este plătit doar dacă decolează - "Suntem plătiţi doar când roţile avionului părăsesc pământul", a spus un steward anonim.
Piloţii primesc mese separate - Doi piloţi primesc mese diferite și nu le pot împărţi. Acest lucru se face în caz de toxiinfecţie alimentară.
Însoţitorii de zbor nu respectă regulile privind folosirea telefoanelor mobile - "Sora mea e însoţitoare de zbor. După ce le spune tuturor să oprească telefoanele, scoate mobilul și începe să scrie mesaje", a spus un alt utilizator anonim.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Duminica, 6 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu