marți, 22 aprilie 2014

 Casa care se montează în doar 5 ore
Casa care se montează în doar 5 ore În toată lumea, micro-casele câștigă teren în faţa locuinţelor mari și somptuoase. Tot mai mulţi oameni aleg să locuiască în spaţii mici, ușor de întreţinut cu cheltuieli minime, dar care oferă tot confortul unei locuinţe obișnuite.

Casa de vacanţă creată de arhitecţii companiei spaniole viVood se asamblează din construcţii modulare prefabricate din lemn. Casa este 100% ecologică, iar construcţia sa durează cel mult patru săptămâni.

Datorită sistemului inteligent de asamblare, montajul pe terenul beneficiarului nu durează mai mult de 5 ore, scrie casadex.ro.

Casa este dotată cu panouri solare, cu toalete ecologice uscate și cu un sistem de colectare a apei. Lipsa unui sistem de încălzire limitează aria de folosinţă a construcţiilor de acest fel la zonele cu un climat cald.

Casa cu „picioare” stă și pe teren denivelat
Structura caselor modulare prefabricate este realizată din lemn masiv, ușor de montat și de asamblat. Pentru o adaptare ușoară pe teren denivelat, căsuţele sunt prevăzute cu picioare reglabile din oţel dur, similare celor montate sub mobila de bucătărie sau sub mașinile de spălat.
Montarea pereţilor, a ferestrelor, a ușilor, instalarea obiectelor sanitare și mobilarea interiorului durează câteva ore. Instalaţia electrică este integrată în panourile prefabricate din lemn care compun pardoseala și pereţii casei.
Casele ecologice din lemn realizate de arhitecţii spanioli au o suprafaţă cuprinsă între 14,35 și 33,1 metri pătraţi.

Casa prezentată în galeria foto de mai jos este cea mai mare dintre versiuni. Acest model are o baie, un spaţiu de depozitare și o cameră destul de spaţioasă ce poate fi folosită ca living în timpul zilei și ca dormitor pe timp de noapte, având suficient spaţiu pentru o canapea, o măsuţă, câteva scaune și un pat de două persoane.

Galerie foto

Autor: Yahoo stiri
Sursa: ro.stiri.yahoo.com  Sambata, 19 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu