sâmbătă, 5 aprilie 2014

Ele îţi aduc norocul în casă
Ele îţi aduc norocul în casă Deseori, uiţi de existenţa lor. Și totuși, „banalele“ plante de apartament îţi sunt prieteni de nădejde. Ne răsfaţă privirea cu frunzele verzi, purifică aerul din casă și aduc bunăstare celor care le îngrijesc.
Pachira, copacul care atrage banii
Pe vreme de criză, pachira aquatica, numit și „arborele banilor” sau „arborele norocos”, este o binecuvântare pentru casă.
Copacul veșnic verde, cum i se mai spune, nu face flori, dar frunzele lui cu cinci lobi sunt considerate de adepţii Feng Shui simboluri ale celor cinci elemente fundamentale.
 
Asemănarea cu o palmă a dat naștere superstiţiei că planta atrage norocul și bunăstarea, reţinându-le în casă.
Dacă ai un astfel de copăcel în locuinţă, portofelul tău va atârna mai greu și vei avea succes pe plan profesional.
Conform adepţilor Feng Shui,  plantele de apartament își arată calităţile în căminele unde sunt îngrijite și-i ajută pe oamenii care le oferă siguranţă.
Trifoiul, planta oamenilor veseli
Chiar dacă vara începe treptat să-și piardă din drepturi, trifoiul îţi poate aduce aminte de zumzetul călduros al greierilor și de mirosul proaspăt al naturii.
 
De obicei crește în grădină, dar poţi să-l plantezi și în ghiveci. Este  „purtător“ al cifrei magice, prin cele trei frunze, și al perfecţiunii.
Trifoiul îi face pe oameni să aprecieze lucrurile mici, îi motivează să-și îmbunătăţească performanţele și-i înveselește chiar și în cele mai grele momente.
Cactusul te apără de rău
Crește în deșert și în locuri greu accesibile altor plante.
Cu toate acestea, cactusul pare să stea drept în faţa condiţiilor de mediu datorită energiei de neegalat pe care o răspândește în jur.
Acesta este și motivul pentru care în mitologie era privit drept un simbol al norocului și al puterii.
Și mai important de atât este că această plantă, cultivată în ghiveci și lăsată în cameră, te apără de rău datorită spinilor.
În schimb, nu vrea decât soare și puţină apă.
Bambusul, leac contra bolilor
Elegant și semeţ în ghiveci, bambusul este o plantă de apartament foarte apreciată pentru calităţile ei estetice.
Se pare că atrage o stare permanentă de liniște și de pace în casă, influenţând în mod pozitiv starea familiei.
Mai mult, cei care au bambus în sufragerie auparte de o viaţă lungă și fără probleme de sănătate.
Unde mai pui că se îngrijește foarte ușor! Are nevoie de apă, de un vas transparent și de un loc umbros și umed, ferit de razele soarelui.
Info
Iasomia, gălbenelele, busuiocul, magnolia albă și bujorii de apartament sunt considerate și ele plante cu energii pozitive.

Autor: Click.ro
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Luni, 17 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu