marți, 22 aprilie 2014

Întrebuinţări neobișnuite ale oţetului, pentru o casă curată
Întrebuinţări neobișnuite ale oţetului, pentru o casă curată Oţetul este unul dintre cele mai folosite produse în bucătărie. La salată, pentru a pune castraveţi și alte legume peste iarnă la borcan sau la curăţarea geamurilor, oţetul poate fi întrebuinţat și în alte scopuri, mai puţin cunoscute.
Cel mai bun pentru aceste trucuri este cel acetic sau chiar oţetul din mere. Nu folosiţi oţet balsamic pentru curăţarea casei.

Pentru un păr strălucitor și pentru a scăpa de mătreaţă, bunicile foloseau oţet în apa cu care își clăteau părul. Chiar dacă mirosea puţin părul câteva ore, acea strălucire era incomparabilă cu orice produs de styling de pe piaţă.

Copiii mici fac multe boacăne și ajung să distrugă pereţii cu creioane colorate. Pentru a nu vă apuca să revopsiţi toată casa, luaţi o periuţă de dinţi pe care aţi adăugat oţet nediluat și frecaţi locurile murdărite cu creioane cerate. O să aveţi o surpriză cu adevărat plăcută.

Antiperspirantele nu își fac întotdeauna treaba și ne trezim uneori cu pete galbene la subraţ, de la transpiraţie sau chiar de la antiperspirant. Frecaţi zonele îngălbenite cu oţet nediluat, lăsaţi să acţioneze cam 20 de minute, apoi puteţi să spălaţi lucrul respectiv de mână, sau la mașină.

Pentru o mașină de spălat eficientă, multe gospodine toarnă un litru de oţet în spaţiul pentru detergent și dau drumul mașinii pentru un ciclu de spălare, fără nicio haină în ea. Dacă are puţin calcar mașina, acesta va dispărea datorită oţetului.

Oţetul este eficient și în baie, pentru a curăţa robineţii și chiuvetele de inox. Frecaţi zonele murdare cu oţet nediluat, apoi clătiţi cu apă călduţă. Pentru o curăţare cu adevărat eficientă, lăsaţi câteva ore să acţioneze oţetul. De asemenea, și în frigider puteţi scăpa de mirosuri neplăcute. Curăţaţi cu un burete cu oţet, iar mirosurile neplăcute vor dispărea.

Pentru niște geamuri curate și strălucitoare, bunicile le curăţau cu oţet și cu ziare. Efectul era unul de durată.

Petele de ceară scurse pe covor sau pe alte obiecte pot fi îndepărtate tot cu oţet, care trebuie aplicat pe zona cu ceară și frecată până cade aceasta.

În grădină, oţetul este bun pentru a omorî buruienile de lângă legumele sau florile dumneavoastră. Pulverizaţi pe buruieni și evitaţi legumele.(vinegartips.com). De asemenea, oţetul ţine și furnicile la distanţă în casă, așa că puteţi freca ferestrele și tocurile ușilor cu oţet.


Autor: Click.ro
Sursa: ro.celebrity.yahoo.com  Joi, 17 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu