vineri, 16 mai 2014

Lansare revoluţionară de la Samsung
Lansare revoluţionară de la Samsung
Samsung se pregătește să lanseze în Rusia și India un smartphone bazat pe propriul sistem de operare, Tizen, au declarat surse apropiate situaţiei, decizia fiind parte a strategiei Samsung de a concura direct pe piaţa softurilor pentru dispozitive mobile cu Apple și Google, scrie Wall Street Journal

Grupul sud-coreean intenţionează să organizeaze în săptămânile următoare un eveniment la Moscova pentru a prezenta smartphone-ul. Lansarea din Rusia urmează să fie coordonată cu o conferinţă a dezvoltatorilor planificată de susţinătorii Tizen pentru începutul lunii iunie, la San Francisco.
De asemenea, Samsung este aproape de lansarea unui smartphone Tizen în India, a declarat una dintre surse, și lucrează la sistemul de operare pentru a-l face compatibil și cu televizoare. Sursa citată de cotidianul american a afirmat că nu există un calendar pentru lansarea unui televizor folosind Tizen.
Samsung nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii ale Wall Street Journal, iar Asociaţia Tizen, care supraveghează dezvoltarea sistemului de operare, a refuzat să comenteze.

Grupul sud-coreean obţine profituri de miliarde de dolari din producţia și vânzarea de smartphone-uri, televizoare și frigidere, dar nu are prezenţă semnificativă pe piaţa software și a serviciilor, care definesc din ce în ce mai mult interacţiunea utilizatorului cu astfel de dispozitive.
Pentru a ajuta Tizen să câștige teren, Samsung și Intel, companie parteneră în proiect, prezintă sistemul de operare ca pe o platformă construită pentru a conecta o gamă de dispozitive. Samsung a lansat mai multe camere digitale și un smartwatch, Gear 2, utilizând Tizen.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Luni, 12 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu